ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Παραίτηση μελών της ΟΕ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019

Φώτης Σαραντόπουλος: Ο απομακρυνθείς από την ΝΔ, πρόεδρος των Παράκτιων Μεσογειακών, 45 μέρες πριν την τέλεσή τους. Η απομάκρυνσή του επέφερε ομαδική παραίτηση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.


Φοβούνται
«ντου» στο ταμείο

ΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΓΓΑ ΤΖΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ Κ. ΦΩΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ «ΕΥΑΓΕΙΣ» ΕΦΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ


Φωτογραφία αρχείου.
«Πέρα από την προσωπική διάσταση όμως του ζητήματος, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πάτρα είναι ότι οι αντικαταστάσεις στο παρά πέντε της διοργάνωσης στερούν την απαιτούμενη εμπειρία από τη διοργανώτρια αρχή και θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων και τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, κάτι που, βέβαια, απευχόμαστε».
Τα παραπάνω τονίζονται από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019, σε απάντηση της ρεβανσιστικής ενέργειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να υποχρεώσει σε παραίτηση τον αξιοσέβαστο Πρόεδρο κ. Φώτη Σαραντόπουλο αντικαθιστώντας τον με στέλεχος της τοπικής ΝΔ Πάτρας.
Επιπλέον ο φόβος ότι μπορεί να προκύψει διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και βρεθούν μπλεγμένα σε ατασθαλίες του νέου σχήματος, ώθησε τα μέλη της ΟΕ να ξεκαθαρίσουν προκαταβολικά «ότι οποιαδήποτε αστοχία στην υλοποίηση του άκρως ικανοποιητικού, έως σήμερα, προγραμματισμού των αγώνων, θα βαρύνει το νέο οργανωτικό σχήμα και το αρμόδιο Υπουργείο».
Οι πληροφορίες είναι ότι επιβλήθηκαν από την ΝΔ της Αθήνας μέσω του Υπουργείου, συνολικά 15 ακόμη μάνατζερ ασχολούμενοι με την διοργάνωση, που συν 11 ακόμη που ήσαν οι αρχικοί για να κατευθύνουν την διοργάνωση, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των Μεσογειακών.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι απομακρύνσεις τόσο του ΓΓ Αθλητισμού Τζούλιου Συνοδινού χθες και του  Προέδρου των Μεσογειακών κ. Φώτη Σαραντόπουλου κατατείνουν στην ελευθέρωση του πεδίου για να αναπτυχθούν «ευαγείς» εφορμήσεις των παιδιών της ΝΔ στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, μέσω της αναμόρφωσής του προς τα πάνω.
Αρχικά αυτός ο προϋπολογισμός ήταν του ύψους των 5.700 ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη κατατεθεί από τη ΓΓΑ τα 4.700 ευρώ και αναμένονταν μετά τις βουλευτικές εκλογές να κατατεθεί το υπόλοιπο ένα εκατ. ευρώ. Όμως ο φόβος για «ντου» είναι υπαρκτός, καθώς κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι  θα βρεθεί ταβάνι στα έξοδα διοργάνωσης!
Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης είναι η παρακάτω:
«Δέκα (10) ημέρες, μόλις χρειάστηκε η νέα κυβέρνηση για να επιδοθεί σε έναν άκρατο ρεβανσισμό που πλήττει πρόσωπα, θεσμούς και υποθηκεύει τις εξελίξεις. Ο λόγος για την αντικατάσταση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών 45 μέρες πριν από την διεξαγωγή των αγώνων! Θεωρούμε ότι αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας Δεξιάς μικροψυχίας, εκδικητικής, που φέρεται σαν να μην ξανακυβέρνησε αυτή τη χώρα αλλά και σαν να μην πρόκειται να την κυβερνήσει για πολύ καιρό.
Η παρουσία και οι ενέργειες του κ. Σαραντόπουλου, σε αρμονική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής των αγώνων, εξασφάλισαν την ικανοποίηση των στόχων που είχε βάλει η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), ικανοποίηση που αποτυπώθηκε στις αναφορές της σε όλες τις επισκέψεις της στην Πάτρα, μέχρι και την Παρασκευή 12/7, όταν δόθηκαν συγχαρητήρια στην Οργανωτικής Επιτροπή και τους υπεύθυνους της υλοποίησης των έργων, αναγνωρίζοντας την εντός χρονοδιαγραμμάτων άριστη πορεία του έργου.
Πέρα από την προσωπική διάσταση όμως του ζητήματος, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πάτρα είναι ότι οι αντικαταστάσεις στο παρά πέντε της διοργάνωσης στερούν την απαιτούμενη εμπειρία από τη διοργανώτρια αρχή και θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων και τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, κάτι που, βέβαια, απευχόμαστε.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηγορήσουμε με την παρουσία μας σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, και για αυτόν τον λόγο υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας στο αρμόδιο Υπουργείο.
Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε αστοχία στην υλοποίηση του άκρως ικανοποιητικού, έως σήμερα, προγραμματισμού των αγώνων, κάτι που τεκμαίρεται και από τις σχετικές αναφορές, θα βαρύνει το νέο οργανωτικό σχήμα και το αρμόδιο Υπουργείο για τις επιλογές του.
Τα μέλη της Ο.Ε. Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019
Γρηγόρης Ηλίας
Κανελλάκης Νικόλαος
Κέλης Ηρακλής
Μαλαμής Κωνσταντίνος
Μελισσαροπούλου – Αντύπα  Μαρία
Τσονάκα Αγγελική»

Δεν υπάρχουν σχόλια: