ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

120 πολίτες σε νοσοκομεία μετά τη φονική κακοκαιρία

Αλ. Τσίπρας: Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη!

ΣΥΡΙΖΑ: Δραματικές επιπτώσεις στη Χαλκιδική 

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου«, «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.


Από αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί ότι έξι άτομα είναι νεκρά, εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.

Από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Αλ. Τσίπρας: «Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας»

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν στη Χαλκιδική, καθώς και την ολόψυχη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στους πληγέντες εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση. Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω πότε. Είναι όμως στιγμές περισυλλογής και αναστοχασμού. Όσο και να θέλουμε να το ξορκίζουμε ή να το αγνοούμε, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι παρούσες και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια» επισημαίνει ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, «η άκρατη ανάπτυξη απειλεί το πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα θα προστατευτούμε. Αλλά ας έχουμε υπ όψιν ότι απαιτούνται ριζικές τομές και όχι ημίμετρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το φαινόμενο ανέδειξε τις δραματικές επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων στη Χαλκιδική  και τη συμπαράστασή του στους δεκάδες τραυματίες.

«Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να συνδράμουν το δύσκολο έργο της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «το χτεσινό ακραίο καιρικό φαινόμενο ανέδειξε τις δραματικές επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης και την επείγουσα αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι σχετικές εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπισή της.

Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η συζήτηση να γίνει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Άλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς,  αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: