ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σύγκλητος: Καμπανάκι, για τη μη κατάργηση της Νομικής Πατρών

Φωτογραφία αρχείου. Διακρίνονται από αριστερά: Νίκη Κεραμέως, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου
Από τα χαμόγελα του παρελθόντος, περάσαμε μετεκλογικά στα σύννεφα της κατήφειας. Ο Κούλης, έχοντας εκ δεξιών του το εκτελεστικό του όργανο, την Κεραμέως, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών, μοιράζοντας χαμόγελα, με σκοπό την ανάδειξή του. Μόνον που μετά το 32%, ποσοστό κατά 10 μονάδες μικρότερο που έλαβε κατά την αναμέτρησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ώθησε σε... λαφυραγώγηση του Πανεπιστημίου Πατρών και προκάλεσε την αντίδραση της Συγκλήτου! Φωτογραφία αρχείου από το Thebest.gr: Διακρίνονται από αριστερά: Νίκη Κεραμέως, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου









Με αποφάσεις της Συγκλήτου έχουν οριστεί η έδρα της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής, η λειτουργία της το 2020-2021, καθώς και η 9μελής επιτροπή για την οργάνωση του πρώτου προγράμματος Σπουδών, ως ο Νόμος 4610/2019 ορίζει.-Καλούνται Μητσοτάκης και Κεραμέως να ανακαλέσουν!



«Η Νομική Σχολή κρίθηκε άκρως απαραίτητη και τελικά προτάθηκε στον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων με απόφαση της Συγκλήτου για τους ακόλουθους λόγους:
Α. Την ολοκληρωμένη και συνδυασμένη παροχή νομικής γνώσης σε ολοκληρωμένο Πανεπιστήμιο
Β. Την εκπαίδευση σε προγράμματα σπουδών συμβατά με της απαιτήσεις της
τεχνολογίας και νέων επιστημονικών-ερευνητικών αντικειμένων.
Γ. Την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Δ. Το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας».

Με κλειδί τα παραπάνω για στήριξης της λειτουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Σύγκλητος αποφάσισε σήμερα να ζητήσει από την υπ. Παιδείας κια τον Κ. Μητσοτάκη, να επανεξετάσουν την θέση τους για κατάργηση της Νομικής, εκφράζοντας την αντίθεση του πανεπιστημιακού Σώματος 

Η ίδρυση της Νομικής Σχολής ήταν αίτημα του Πανεπιστημίου και πως υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη σκοπιμότητας που έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, τονίζεται στην απόφαση της Συγκλήτου που έχει ως εξής:

Το Πανεπιστήμιο Πατρών εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει ως στόχο την πληρότητα
των προσφερόμενων σπουδών του με την ίδρυση Νομικής Σχολής.
Θεωρούμε ότι η νομική επιστήμη συνδέεται με πλήθος επαγγελματικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα των νομικών, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών επιστημών, επιστημών υγείας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ευρεσιτεχνίας και άλλων εκτός των παραδοσιακών νομικών επαγγελμάτων του δικηγόρου, του δικαστή ή του συμβολαιογράφου. Το ίδιο και πλέον απαραίτητη είναι η νομική επιστήμη και στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης των επενδύσεων για την ανάπτυξη που επιδιώκει η χώρα.
Η Νομική Σχολή κρίθηκε άκρως απαραίτητη και τελικά προτάθηκε στον Υπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων με απόφαση της Συγκλήτου για τους ακόλουθους λόγους:
Α. Την ολοκληρωμένη και συνδυασμένη παροχή νομικής γνώσης σε ολοκληρωμένο Πανεπιστήμιο
Β. Την εκπαίδευση σε προγράμματα σπουδών συμβατά με της απαιτήσεις της
τεχνολογίας και νέων επιστημονικών-ερευνητικών αντικειμένων.

Το Πρόγραμμα Σπουδών της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών θα θεραπεύσει καινοτόμα γνωστικά πεδία ανάπτυξης της νομικής επιστήμης σε συντονισμό με τις επιταγές της εποχής μας και τις ανάγκες της χώρας μας, αλλά και τον καινοτόμο χαρακτήρα της έρευνας που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά την πεντηκονταετή και πλέον ιστορία του.

Γ. Την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Δ. Το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας.

Με αποφάσεις της Συγκλήτου έχουν οριστεί η έδρα της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής, η λειτουργία της το 2020-2021, καθώς και η 9μελής επιτροπή για την οργάνωση του πρώτου προγράμματος Σπουδών, ως ο Νόμος 4610/2019 ορίζει.

Θεσμικά όργανα και φορείς της περιοχής, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Εστίαση, βουλευτές και άλλοι φορείς της πόλης μας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν δηλώσει δημόσια την αντίθεσή τους στην εξαγγελθείσα κατάργηση της Νομικής Σχολής.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη από τον Μάρτιο 2018 εκπονήσει και καταθέσει
μελέτη κατασκευής κτιρίου για την εγκατάσταση της Νομικής Σχολής καθώς και
δέσμευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ
ήδη έχει σταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το τεχνικό δελτίο του έργου για έγκριση.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας και την πολιτική
ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεκτιμήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην εξαγγελία κατάργησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους την εμπεριστατωμένη μελέτη σκοπιμότητας που έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Σύγκλητος και το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι αφοσιωμένοι στη δρομολόγηση της διαρκούς αναπτυξιακής πορείας του Ιδρύματος, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
Επιμένει η Κεραμέως για άσυλο και Νομική Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: