ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Παππάς: Αν πάει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί κιόλας



Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς υπογραμμίζοντας ότι έχουμε την εικόνα μιας Ελλάδας ψύχραιμης και με συμμαχίες και μιας Τουρκίας ανήσυχης και απομονωμένης ενώ όπως υποστήριξε η πρόταση να πάει ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους δεν συνεπάγεται ταυτόχρονη μείωσή του. 
 
Ειδικότερα για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό σημείωσε ότι «η εικόνα αυτή είναι απότοκο μιας πάρα πολύ συστηματικής μελετημένης εξωτερικής πολιτικής της οποίας τους καρπούς αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να γευόμαστε ως ελληνισμός».

Συνολικά η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν δομήσει πάρα πολύ σημαντικές συμμαχίες στην περιοχή με χώρες με τις οποίες μπορεί να συνεννοηθεί. Είναι απολύτως προφανές ότι έχουμε το διπλωματικό και το πολιτικό πλεονέκτημα και η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι σε οποιοδήποτε θέμα και να θέλει να συναντηθούμε αυτό θα πρέπει να γίνει από τη βάση του Διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση και όπως είπε θα ήθελε να δει να εφαρμόζονται.

«Η κυβέρνηση τώρα έρχεται και λέει μείωση φόρων. Εμείς ως κυβέρνηση ανακοινώσαμε δύο κύματα θετικών μέτρων, το πρώτο με το που βγήκαμε από τα μνημόνια, το δεύτερο που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο».

«Πρόκειται για μία πάρα πολύ συμπαγής και μελετημένη και ισορροπημένη πολιτική.  Θα θέλαμε να δούμε τα μέτρα τα οποία εμείς εξαγγείλαμε να εφαρμόζονται δηλαδή να μειωθεί η προκαταβολή φόρου από την αρχή του 2021».

«Να μηδενιστεί η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κυρίως στις μικρές περιουσίες που σημαίνει ελάφρυνση των φτωχότερων ανθρώπων, ή η πρόταση περί μεταφοράς του ΕΝΦΙΑ στους δήμους είναι ικανή να ακυρώσει οποιαδήποτε προσδοκία μείωσης του διότι συνοδεύεται και με την κατάργηση των αυτοτελών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα είναι σαν να του λέμε κόψε το λαιμό σου πάρε τον ΕΝΦΙΑ χειρίσου το  όπως νομίζεις και το μαγαζί να έρχεται ίσα βάρκα ίσα νερά μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. Όμως κανένας Δήμος δεν έχει καλά οικονομικά.  Οι δήμοι πάρα πολλές ανελαστικές δαπάνες».

Δεν μπορεί να βρεθεί μία λίστα και κοιτάξτε αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι σχεδιασμένο το σύστημα εμπεριέχει ένα στοιχείο αναδιανεμητικό ως προς την κατανομή των πόρων. Έτσι δεν είναι ένα σύστημα το οποίο θα λέει σε κάθε δήμο ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα των κατοίκων σου, μπορείς να εισπράξεις. Τέλος όπως πρόσθεσε δεν μπορεί κανείς, να υποθέσει ότι και πηγαίνει ο ΕΝΦΙΑ στο Δήμο και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση διατάσσει τη μείωση του.

Συντάκτης: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: