ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η Ν. Κεραμέως προχώρησε στο έγκλημα κατά της Πάτρας



Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση της Νομικής στην Πάτρα

Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση της Νομικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να καταργήσει την ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών προωθώντας μεγαλοδικηγορικά συμφέροντα και εκδικούμενη την Πάτρα για το εκλογικό σκαμπίλη κατά της Δεξιάς!


Επιχείρημά της το ψευδές ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι. 

Σήμερα η κ. Κεραμέως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κούλη προστάτη των μεγαλοσυμφερόντων, στο γραφείο της, στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία των υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, ανακοίνωσε την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα. 

«Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τέταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε. 

Υπάρχει νόμος του κράτους, η Σχολή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020

Ο Θανάσης Ζούπας- Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, δηλώνει:

Το ότι δεν θα ιδρυθεί η Νομική Σχολή στην Πάτρα ήταν προεκλογικές εξαγγελίες. Αυτό που γνωρίζω, και σε αυτό μένω, είναι ότι έχει ήδη ιδρυθεί μία Νομική Σχολή στην Πάτρα. Υπάρχει νόμος του κράτους που έχει ψηφιστεί και ξέρουμε ότι η Σχολή θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Αν αλλάξει κάτι, αν η μία κυβέρνηση νομοθετεί και η άλλη ακυρώνει, θα πρέπει να το δούμε το επόμενο διάστημα.


Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η ΝΔ δυσαρεστήθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα και την τιμωρεί. 

Από την πλευρά της η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου εκτιμά ότι η «η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική άρα ούτε και η Πάτρα» και πως "το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θα ενδυναμωθεί με τη δημιουργία επιπλέον σχολών χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και τις απαραίτητες υποδομές". 

Για πρωτόγνωρη απόφαση με έωλο σκεπτικό κάνει λόγο στο thebest.gr η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: