ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η ΩΡΑ Πατρών, καλεί το Δήμαρχο Πατρέων σε συμπαράταξη



ΣΚΕΑΝΑ: Θα απαλλάξει εκατοντάδες οικογένειες από τα επιπλέον έξοδα


Ο επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών Γιώργος Ρώρος έκανε την παρακάτω δήλωση για τη Νομική Σχολή της Πάτρας


Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, να δηλώνει ότι θα ακυρώσει τη δρομολόγηση της ίδρυσης Νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι η επιχειρηματολογία της δεν στηρίζεται σε ακαδημαικά κριτήρια αλλά σε τοπικά μικροσυμφέροντα και σε ανούσια σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Η Πάτρα εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ακαδημαικού χάρτη της περιοχής με την ίδρυση Νομικής και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συμπερικλείει συλλόγους, φορείς και παρατάξεις, ακόμα και διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων.

Ως ΩΡΑ Πατρών, καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα που μόνο θετικά οφέλη θα έχει για την ελληνική κοινωνία και να πάρει την πρωτοβουλία, ακόμα και με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να διαμορφώσει ένα ευρύ διεκδικητικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα κινηθούμε ως πόλη.  

ΣΚΕΑΝΑ: Θα απαλλάξει εκατοντάδες οικογένειες από τα επιπλέον έξοδα

«Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας εκπροσωπώντας το σύνολο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης στην Αχαΐα, εκφράζει την δυσαρέσκεια και την ανησυχία του, σχετικά με την πρόθεση ακύρωσης δημιουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως και μάλιστα για λόγους που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας.

Έχουμε χρέος να επισημάνουμε από την πλευρά μας, την αναγκαιότητα της ίδρυσης τμήματος Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο σημειωτέον, αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα και με καλή αξιολόγηση σε παγκόσμιες κλίμακες, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Συνεκτιμώντας τις κοινωνικές, πνευματικές και οικονομικές προεκτάσεις για τον τόπο μας, θεωρούμε πως καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη νομικής σχολής στην Πάτρα και ζητάμε την αναθεώρηση των προθέσεων της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η ίδρυση του ανωτέρω τμήματος αρχικά θα οδηγήσει στην πνευματική αναβάθμιση του τόπου αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης θα απαλλάξει εκατοντάδες οικογένειες από τα επιπλέον έξοδα, με τα οποία επιβαρύνονται κάθε χρόνο, για να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε μακρινά Πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής ακόμα της Αθήνας. Τέλος αναλογιζόμενοι και τον οικονομικό και αναπτυξιακό παράγοντα, είναι βέβαιο πως η λειτουργία ενός τμήματος όπως η Νομική στην Πάτρα, θα οδηγούσε σε σημαντική τόνωση της αγοράς, καθώς η οικονομική συγκυρία δια μέσου της οποίας προσπαθούμε να επιβιώσουμε εμείς, οι οικογένειές μας και οι επιχειρήσεις μας δεν δίνει το περιθώριο να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Παρακαλούμε τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού και τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα από το βήμα που τους δίνεται έτσι ώστε να τηρηθεί η απόφαση ίδρυσης της». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: