ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Συμφέροντα αμοιβαία μεταξύ μιντιαρχών και κυβέρνησης




Ο υφυπουργός
της... κατσαρίδας

«ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ. ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΡΑ», ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΚΑΪ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ.- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ;

Αυτή θα είναι η πολιτική της ΝΔ για το μέλλον. Θα αναφέρεται στην κατσαρίδα ως μέγιστο ζήτημα! Για να καλύψει τις πομπές της πολιτικής της. Και τα Μαρινάκεια και Αλαφούζικα ΜΜΕ θα ακολουθούν έρποντας, ενώ οι δουλοπρεπείς του ΔΝΤ, που φωλιάζουν στην κυβέρνηση του Κούλη θα οργιάζουν εις βάρος της χώρας και οι «στημένοι» δημοσιογράφοι δεν θα ενοχλούνται! Για παράδειγμα από το ότι ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης αυτής, έχει προσαχθεί στη Δικαιοσύνης καταδικαζόμενος για αντεργατική πράξη εις βάρος της υπαλλήλου του, που διατηρούσε στο γραφείου του!



Λίγο ακόμη και θα... έσκουζαν για καμένη γη που παρέλαβαν, εάν δεν τους προλάβαινε ο Αλ. Τσίπρας με την συνέντευξή του, που ξεκαθάρισε ότι η χώρα σήμερα διαθέτει
μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ, αναγκαίο  για να μπορεί να βγαίνει στις αγορές όποτε χρειασθεί.



Έτσι ο μεν Κούλης  είπε πως θα το διαθέσει για να απαλλάξει τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια, που έχουν ανέλθει στα 90 δισ., ενώ στη συνέχεια, μόλις του... έτριψαν τα αυτιά  οι δανειστές μίλησε για ένα μέρος  μόνον 3 δισ. που θα διαθέσει.



Ωστόσο βγαίνει υπουργός του, που μίλησε για... καμένη γη, ενώ άλλος πιο νουνεχής είπε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό πως αυτές οι λέξει, περί καμένης γης, πρέπει να εξοβελισθούν από το λεξιλόγιο της Οικονομίας μίας πολιτισμένης χώρας!  



Κάνοντας μία αναδρομή εν τάχει, στο τι αντιπροσώπευε η χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2015, που άλλαξε φρουρά της διοίκησής της, από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουμε  ότι:



* Το 2015 ήταν μία χώρα υπό κατάρρευση με 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.

* Χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

* Με δημόσιο σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση.

* Με περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων περίπου 40% και

* Με χωρίς μόνιμες προσλήψεις για πέντε χρόνια.

* Ο ΕΟΠΥΥ με χρέη πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ιδιώτες παρόχους.

* Στην κοινωνική ασφάλιση δε 1,3 δις ήταν το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων.

* Οι συντάξεις 11 φορές μειωμένες.

* 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές.

* Οφειλές των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία 30 δισεκατομμύρια.



Από αυτά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, στο να δώσει:



- Σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσέλαβε για πρώτη φορά νέο προσωπικό.

- Έφτιαξε υποδομές.

- Ίδρυσε νέα νοσοκομεία ιδιαίτερα σε νησιά.

- Μείωσε την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.

- Κατάργησε το πεντάευρο.

- Για πρώτη φορά 800 χιλιάδες παιδιά είχανε δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη.

- Μείωσε τις φορολογικές εισφορές περίπου στο 50% στους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Το ασφαλιστικό σύστημα έγινε πλεονασματικό.

- Βρέθηκε με πλεόνασμα γύρω στο ένα δισ. ευρώ.

- Οι εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις μειώθηκαν κατά 70%.

- Αύξηση δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους.

- Επαναφορά με νόμο, έγινε ενός μέρους της δέκατης τρίτης σύνταξης.

- Και φυσικά παρασχέθηκαν 120 δόσεις σε ιδιώτες και επαγγελματίες για τα χρέη τους.

- Έγινε πρόσληψη ατόμων για την ειδική αγωγή στα σχολεία, αυτά σε μία χώρα υπό κατάρρευση.

- Προγραμματίσθηκε η πρόσληψη 10.500 ατόμων στα νοσοκομεία.

- Απομακρύνθηκαν τα ιδιωτικά συνεργεία από το δημόσιο, με όφελος ανέλπιστο για το κρατικό ταμείο.

- Αντικαταστάθηκαν από ΔΣ, οι ιδιώτες μάνατζερ  από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

- Προσελήφθη προσωπικό καθαριότητας με ΣΣΕ στα νοσοκομεία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.



Και ότι κατάφερε να στέκεται στα πόδια της και σε ισορροπία η χώρα είναι πολύ σημαντικά ζητήματα και επιπλέον να λάβουμε υπόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν υπεύθυνος για εκεί που οδηγήθηκε η χώρα, την οποία οδήγησε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.



Η μνήμη μας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική και ασθενής για αυτό χρειάζονταν να δώσουμε άλλη μία τετραετία. Κι αυτό φαίνεται τώρα που είναι τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και μπορούσαμε να τον κρίνουμε σε κανονικότητα.



Σήμερα δυστυχώς ήρθαν οι... κατσαρίδες. Όχι οι μέλισσες... Οι κατσαρίδες του υπουργού της ΝΔ, που μόνον αυτές είδε από το κυβερνητικό έργο.



Μίλησε ο υπουργός της ΝΔ για 400 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις υποχρεώνοντας τον τέως υφυπ. Κοιν. Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο να διαψεύσει εντόνως τα λεχθέντα.



Διαβεβαιώνω πως αυτά είναι ψέματα και μόνο δεκαέξι χιλ. είναι οι εκκρεμείς συντάξεις, είπε.



Όταν η χώρα βοούσε πέρυσι από την αποκάλυψη εντοιχισμένων αρχείων, «τσιμεντωμένων» στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, η ΝΔ ούτε που άκουσε μήτε που είδε!  



Τα χαμένα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην κρύπτη.
Και για να μην ξεχνάμε, υπενθυμίζω:



Ήταν πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, όταν μια ομάδα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, η οποία τα τελευταία χρόνια διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έφτασε συνοδεία αστυνομικών στο κτίριο της οδού Αγράφων 3 στο Μαρούσι και ζήτησε από τη διοίκηση να τους οδηγήσει στο δεύτερο υπόγειο όπου είναι το γκαράζ.



Στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο Μαρούσι, οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ανακάλυψαν καμουφλαρισμένη κρύπτη με τα αρχεία του κέντρου, τα οποία επιμελώς είχαν αποκρύψει από την έρευνα. Μέσα σε ένα δημόσιο κτίριο υπάλληλοι του δημοσίου και πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι είχαν δημιουργήσει το μουσείο της διαφθοράς τους, ενώ ταυτόχρονα έλεγαν πως τα χαμένα αρχεία που έκρυβαν και τα οποία αναζητούσαν οι επιθεωρητές είχαν κατασχεθεί από την εισαγγελία!



Γυψοσανίδες είχαν κρύψει την πόρτα, που πίσω της φυλάσσονταν τα τεκμήρια της παρανομίας εις βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας, που οι προσκείμενες στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ διοικήσεις το έκαναν να νοσεί!



Και ο υπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ο... Κατσαρίδας της ΝΔ, σήμερα μιλάει για κατσαρίδες που βρήκε στο γραφείο του. 

«Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Κάναμε μια απολύμανση τώρα», είπε στον δημοσιογράφο της ΝΔ, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.



Και αυτός ο μέγιστος παρουσιαστής των εργατικών ζητημάτων, γνωστός από τον απονομή εργατικών διεκδικήσεων (σ.σ.: παροιμιώδες το επαναλαμβανόμενο  «το είπε ο Αυτιάς, ε, τότε πήγε να τα εισπράξεις από αυτόν»!, ρωτούσε υποτίθεται έκπληκτος:  «μπαίνοντας στο γραφείο σας τι βρήκατε;».  



Χάθηκαν τα σπρέι να τις αντιμετωπίσει. Πρώτη φορά βγήκαν κατσαρίδες στην ελληνική επικράτεια!



Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ για το μέλλον. Θα αναφέρεται στην κατσαρίδα ως μέγιστο ζήτημα! Για να καλύψει τις πομπές της πολιτικής της. Και τα Μαρινάκεια και Αλαφούζικα ΜΜΕ θα ακολουθούν έρποντας, ενώ οι δουλοπρεπείς του ΔΝΤ, που φωλιάζουν στην κυβέρνηση του Κούλη θα οργιάζουν εις βάρος της χώρας και οι «στημένοι» δημοσιογράφοι δεν θα ενοχλούνται! Για παράδειγμα από το ότι ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης αυτής έχει προσαχθεί στη Δικαιοσύνης καταδικαζόμενος για αντεργατική πράξη εις βάρος της υπαλλήλου που διατηρούσε στο γραφείου του!



Βλέπεται τα συμφέρονται είναι αμοιβαία. Οι μεν πρέπει να απαλλαγούν από τα χρέη του κόμματός τους και έχουν ανάγκη τη σιγή των ΜΜΕ, οι δεν προσδοκούν σε ευνοϊκή λύση των εκκρεμοτήτων τους με την Δικαιοσύνη. Αυτή την Δικαιοσύνη που θέλει να χειραγωγήσει ο Κούλης, που  ως καρικατούρα απολυταρχικού ηγέτη, ανέλαβε προσωπικά τον έλεγχο ακόμη και των δημοσίων ΜΜΕ  (ΑΠΕ, ΑΜΠΕ, ΕΡΤ1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, ΕΡΑ, Τηλεόραση της Βουλής) μα και την ΚΥΠ.



Τα υπόλοιπα ΜΜΕ τα ελέγχουν οι δικοί του διαμορφωτές της κοινής γνώμης



Και είναι τόση η εκδικητικότητα της ΝΔ που αποκεφάλησε την ΕΛΑΣ, διώχνοντας τον στρατηγό Ανδρικόπουλο και καταργώντας την Νομική Σχολή της Πάτρας, καθώς οι Αχαιοί στήριξαν με 40,3% τον ΣΥΡΙΖΑ στο έργο του υπέρ του νομού Αχαΐας!



Κι ακόμη είναι αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: