ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Στις καλένδες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών!

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 
Επέμεινε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη νομική σχολή».

Μίλησε για την κατάργηση του ασύλου που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τονίζοντας ότι: «Αν δεν προχωρήσουμε στην κατάργηση του ασύλου τότε είναι που θα είχαμε την κοινωνία και δικαίως απέναντι μας και το λέω αυτό γιατί θεωρώ ότι η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απαιτεί την κατάργηση του ασύλου.»

Ειδικότερα για το άρθρο 16 υπογράμμισε ότι: «Χάσαμε μια καταπληκτική ευκαιρία με την αναθεώρηση του άρθρου 16» ενώ θα μελετήσουν όπως είπε το συνολικό πλαίσιο των κολεγίων καθώς και ότι «η Πολιτεία θα μεριμνήσει για να έχουν τα ίδια ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα στα κολλέγια» όπως και στα Πανεπιστήμια.

Επίσης θα υπάρξει ρύθμιση και για τους «αιώνιους φοιτητές» καθώς όπως ανέφερε πρέπει να θεσμοθετηθεί «χρονικό όριο ολοκλήρωσης των σπουδών. Η όποια ρύθμιση θα ισχύει εφεξής».
«Τα πράγματα μένουν ως έχουν δηλαδή το κουδούνι κανονικά στις 8:15» είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα για τις προσλήψεις: Βρίσκεται σε προτεραιότητα η κάλυψη βασικών αναγκών στην ειδική αγωγή είπε η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στις 4.500 προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί υπάρχουν ενστάσεις» και ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας». 

«Οι προσλήψεις είχαν προαναγγελθεί, δεν είχαν μόνο προϋπολογιστεί» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Στις καλένδες οι 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Όπως είπε η κ. Κεραμέως σχετικά: «Υπάρχουν βασικές ανάγκες και στη γενική εκπαίδευση πρώτο μέλημά μας είναι να καταγράφουμε αυτές τις ανάγκες. Θέλω να καταγράψουμε αναλυτικά όλες τις ανάγκες και μετά η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι να προχωρήσει σε προσλήψεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς όπως παιδεία, υγεία, ασφάλεια».

Τέλος για τα ζητήματα Εκκλησίας Κράτους «αυτήν τη στιγμή δεν δικαιολογείται αλλαγή» είπε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: