ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τους κογιονάρει ο Ευκλείδης μαζί με τους «53»


Τους πήρε στον ψιλό μεζέ όσους προσπάθησαν να τον υπονομεύσουν!

«Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο» του ΔΝΤ!



«Άργησα να απαντήσω στην »είδηση« του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την αναφορά του CNBC  ότι είναι ανάμεσα στους διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

«Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο»

«Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Με τα παραπάνω απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος  κογιονάροντας τους κύκλους που θα ήθελαν να εμπλέξουν το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στα δίκτυα του ΔΝΤ!

Προηγουμένως τους αξιωματούχους που ακούγονται για το ποιος θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανέφερε δημοσίευμα του δικτύου CNBC, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ονομάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ πληροφορούμενο από το https://www.cnbc.com, το ΔΝΤ θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή, με τη Λαγκάρντ να αναμένεται να αποχωρήσει από το Ταμείο σε λίγους μήνες, αναφέρει το CNBC. Οι υπουργοί της ΕΕ έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να δουν κάποιον από τη Γηραιά Ήπειρο να αναλαμβάνει τη θέση αυτή --που έχει πενταετή θητεία-- και να συνεχιστεί η παράδοση του να είναι ένας Ευρωπαίος επικεφαλής του ΔΝΤ. Από τότε που συστήθηκε το Ταμείο, το 1945, ο γενικός διευθυντής προερχόταν από την Ευρώπη.

Το CNBC αναφέρει, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, ότι υπάρχουν ήδη κάποια ονόματα που κυκλοφορούν και στα οποία περιλαμβάνονται: ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας --Καναδός που έχει επίσης ιρλανδικό και βρετανικό διαβατήριο--, η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: