ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Υπέρμαχοι μαϊντανοί και κανάλια υπέρ συνταξιούχων


Για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών!

Μετά τα διαφημιστικά δικηγορικά γραφεία που διαφημίζουν τον τρόπο που θα διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι τα απολεσθέντα από τις περικοπές των μνημονιακών χρόνων και κυρίως του 2012, όπου οι εργαζόμενοι υπέστησαν την επίθεση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με 11 μειώσεις στις συντάξεις τους, ήρθε η απόφαση του Πρωτοδικείου, που ικανοποίησε απαιτήσεις συνταξιούχου. 


Και σε συνέχεια της απόφασης αυτής και άλλα Πρωτοδικεία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον ΑΝΤ1, ακολουθούν στην ικανοποίηση  συνταξιουχικών αιτημάτων, ιδιαίτερα δημοσίων υπαλλήλων, για επιστροφή των αφαιρεθέντων.



Κοντά σε αυτά ακολουθούν τα κανάλια, που παραδόξως σιωπούσαν στα χρόνια της... χολέρας ή υπερακόντιζαν υπέρ των περικοπών, καθιστώντας τες αναγκαίες για την Οικονομία.



Από την πλευρά τους τα συνταξιοδοτικά Ταμεία προσφεύγουν σε δεύτερο δικαστικό βαθμό, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής, καθώς τυχόν άμεση καταβολή αυτών των ποσών, που πάντως ανήκουν στους συνταξιούχους, θα δημιουργούσε πρόβλημα σταθερότητας, ιδιαίτερα λαβαίνοντας υπόψη την προοπτική της α λα Πινοσέτ εφαρμογής πολιτικής στα ασφαλιστικά Ταμεία, σε περίπτωση επικράτησης της Δεξιάς  νεοφιλελεύθερης παράταξης!



Σε αυτόν τον καμβά έρχονται οι συνήθεις μαϊντανοί των καναλιών, που επαναλαμβάνω, στα χρόνια της χολέρας σιωπούσαν και σήμερα  επικρίνουν την κυβέρνηση, που δεν παρεμβαίνει, ώστε να αποδοθούν άμεσα αυτά τα χρήματα, βγάζοντας ταυτόχρονα την χολή από τα σωθικά τους!



Παράδειγμα σήμερα οι δύο μαϊντανοί της φορολογίας και της εργασίας! Μητρόπουλος και Σία. Να υπενθυμίσω ότι ο κύριος Μητρόπουλος με εκκρεμή δικαστικά υπόθεση το καλοκαίρι του 2015, απειλούσε με αυτοκτονία τον  πρωθυπουργό, που αρνήθηκε να τον συμπεριλάβει στην λίστα  ψηφοδελτίου, για το Σεπτέμβρη του 2015.



Προηγουμένως τον Αύγουστο είχε υπογραφεί και εγκριθεί με τα όποια κωλύματα, το 3ο μνημόνιο, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛΛ και είχε ψηφισθεί από την πλειοψηφία της Βουλή, με αποχή του ΚΚΕ και μέρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.



Αυτή η εξέλιξη δεν εμπόδιζε τον κύριο Αλέξη Μητρόπουλο να ζητά επιμόνως την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο επί ποινή αυτοκτονίας του!



«Θα αυτοκτονήσω, εάν δεν συμπεριληφθώ» δήλωνε σε κάθε ΜΜΕ, ασκώντας πίεση στον Πρωθυπουργό. Και αφού οι εκλογές έγιναν, ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγει με 35,5%, χωρίς την συμμετοχή του κυρίου Μητρόπουλου, ο οποίος προσήλθε στο Δικαστήριο χωρίς βουλευτική κάλυψη, ο τελευταίος ανακάλυψε τον αντεργατικόν της μνημονιακής συμφωνίας!



Και ως διά μαγείας εντάχθηκε στο αντικυβερνητικό στρατόπεδο. Είναι δικαίωμά του αυτό; Βεβαίως. Αλλά και δικαίωμα του πολίτη της Αριστεράς να βλέπει και να κρίνει τον οπορτουνισμό του κάθε περαστικού από τις τάξεις της!



Σήμερα, ο έγκριτος νομικός-εργατολόγος, εμμέσως απειλούσε τις διοικήσεις των ταμείων που υπερασπίζονται την υποχρέωσή τους να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία των και την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του σήμερα, αλλά και του αύριο, από τα διαθέσιμα που διατηρούν γι αυτό το σκοπό.



Ο κύριος εργατολόγος μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων, συνοπτικά είπε: Πρέπει να γνωρίζουν οι διοικούντες τα Ταμεία, πως η άρνησή τους, τυχόν να τους καταστήσει νομικά υπεύθυνους, έναντι των προσφεύγοντων! 

Επικαλέσθηκε  δε, δήλωση του Αλ. Τσίπρα το 2015, ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα των συνταξιούχων για επιστροφή των χρημάτων τους.



Προφανώς, αυτή η υπόθεση τροχιοδρομείται σε αντικυβερνητικές ράγες και χρησιμοποιείται για εξασφάλιση πολιτικών κερδών από την ΝΔ, ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ βρίσκουν έδαφος για ανάκτηση του αντικυβερνητικού τους οίστρου που είχαν απολέσει, καθώς χτυπούσαν αδιάκριτα κάθε αίτημα επί Σαμαροβενιζέλων και επιτίθονταν σε κάθε κοινωνική τάξη που διαμαρτύρονταν.



Ακόμη η κατάληξη της υπόθεσης είναι αμφίρροπη, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο ποσόν της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 10 χιλ. ευρώ και άνω, στον κάθε συνταξιούχο, όπως ακούστηκε, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους τα ποσά ξεκινούν από υψηλότερο αριθμό χρημάτων, που χαρακτηρίζεται απαιτητό, αλλά κάποια σκέψεις μπορεί να κατατεθούν σε αυτή την συγκυρία:



Το πιθανότερο είναι το επόμενο χρόνο να φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια. Θα πρέπει να προσφύγει προσωπικά ο κάθε βλαπτόμενος. Οι αποφάσεις που θα βγουν μέσα στο 2019, εάν δικαιώσουν τους συνταξιούχους που θα προσφύγουν και χωρίς τα ταμεία να προσφύγουν σε τρίτο βαθμό, η καταβολή των χρημάτων  θα τεθεί υπό συζήτηση για σταδιακή ικανοποίηση. Τούτο σημαίνει ότι εάν επανεκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει την σταδιακή καταβολή των ποσών. Εάν εκλεγεί κυβέρνηση ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα επικαλεσθεί τις πραγματικές δυσκολίες που περνούν τα Ταμεία και η υπόθεση θα πάει πουφ, παραπεμπόμενη στο άδηλο μέλλον. Κι ωστόσο αυτή η εκκρεμότητα δημιουργήθηκε με ευθύνη της πολιτικής της το 2012, επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!



Η επόμενη επιλογή είναι η άμεση αποδοχή από την κυβέρνηση για σταδιακή εξόφληση, από σήμερα, αλλά  η περικοπή κατά 80% των χρεών από καταναλωτικά δάνεια που έχει ανακοινώσει και το μαξιλάρι των 24 δισ. που θα χρησιμοποιηθεί για τυχόν έξοδο στις αγορές αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες.



Αυτά κι ο Θεός βοηθός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: