ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Οι... φιλάνθρωποι του «Κωνσταντοπουλείου» εν δράσει

Η Διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου» (φωτογραφία) δεν περίμενε ούτε καν να συγκληθεί η τριμερής που είχε προγραμματισθεί στο ΣΕΠΕ Πάτρας, ενώ δεν έλαβε υπόψη και την παρέμβαση της υπουργού κας Φωτίου να μην γίνουν απολύσεις. Φύλακας με 30 χρόνια υπηρεσίας υπέστη την... φιλάνθρωπη δράση μέσω απόλυσης!

 

Ξεκίνησαν μπαράζ αντεργατικών πράξεων με απολύσεις τριών ατόμων! Απειλείται εξάπλωση του φαινομένου στην Πάτρα...


Μπαράζ φιλανθρωπικών δράσεων σημειώνεται από το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο»  στην Πάτρα με θύματα τρεις εργαζόμενους, που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην αυθαιρεσία της διοίκησης. Το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να εξαπλωθεί στην πόλη, καθώς αναμένονται και νέα κρούσματα... Επί ποδός βρίσκονται το Υπ. Εργασίας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, του «Κωνσταντοπουλείου» με αντικυβερνητικό πρόσημο, όπως παρατηρούν συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου, είναι η επικράτηση αναβρασμού μεταξύ των εργαζομένων.

Όπως προαναφέρθηκε η αιτία των απολύσεων εργαζομένων με πολυετή απασχόληση στο Ίδρυμα, οφείλεται στην άρνησή τους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας, που προτείνει η Διοίκηση του ιδρύματος, οι οποίες προβλέπουν περικοπή στους μισθούς τους κατά 15%.

Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με γνώστες του χώρου, στον οποίο επικρατεί αντεργατικό γκέτο, αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των ωφελημάτων που παρείχε στην εργοδοσία η περικοπή κατά 45% των μισθών όλων των εργαζομένων, η οποία έγινε επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012, όταν τον ίδιο χρόνο οι συνταξιούχοι υπέστησαν 11 περικοπές στους μισθούς τους.

Σήμερα επί υπουργίας Αχτσιόγλου, το Υπουργείο Εργασίας άρει αυτή την αδικία και στέκεται αρωγός στην συνομολόγηση ΣΣΕ και αντιτίθεται στην αφαίμαξη που υπέστηκαν τα ασφαλιστικά Ταμεία με το PSI του προέδρου ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, τα οποία Ταμεία πάντως εξακολουθούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους  στα ιδρύματα, που λειτουργούν και με την συμμετοχή πραγματικά φιλανθρώπων, που προσφέρουν πολλές φορές και από το ατομικό εισόδημά των. 

Για να προλάβουν λοιπόν την συνομολόγηση ΣΣΕ, στην οποία δεν έχουν δυνατότητα άρνησης συμμετοχής, τα σωματεία των ιδρυμάτων προχωρούν σε πρακτικές Ροβεσπιέρου, απειλώντας να πάρουν κεφάλια, εάν οι εργαζόμενοι κάνουν χρήση του δικαιώματός των να υπερασπιστούν τον μισθό που δικαιούνται.

Τούτο κάποιες φορές, οδηγεί στα άκρα την σύγκρουση, με αποτέλεσμα λόγω του φιλεργατικού κλίματος  εκ μέρους της κυβέρνησης, να απειλείται έκδοση δικαστικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, τις οποίες τα ιδρύματα εξ ανάγκης ικανοποιούν, ή προσφεύγουν σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης. Σε κάθε περίπτωση  πάντως η δικαστική ικανοποίηση των εργαζομένων, δεν πληρώνεται από την τσέπη των διοικούντων, αλλά από τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων και των φιλανθρώπων πολιτών!  

Όπως κατήγγειλε ένας εκ των απολυθέντων, ο Νίκος Μητρόπουλος, φύλακας στο Κωνσταντοπούλειο επί 30 χρόνια, από τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιηθεί ότι θα υπογράψουν νέες συμβάσεις, χωρίς ωστόσο, τότε να υπάρχει το ενδεχόμενο των απολύσεων σε περίπτωση που δεν αποδέχονταν. 

Τελικά όμως, όπως αποδείχτηκε οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες, καθώς η Διοίκηση δεν περίμενε καν να συγκληθεί η τριμερής που είχε προγραμματισθεί στο ΣΕΠΕ, ενώ δεν έλαβε υπόψη και την παρέμβαση της υπουργού κας Φωτίου να μην γίνουν απολύσεις.

Συνολικά μέχρι τώρα τρία άτομα (ο κ. Μητρόπουλος, μία καθαρίστρια και ένας φυσιοθεραπευτής) παρέλαβαν με εξώδικο τις απολύσεις τους, ενώ όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες, αν και η πλειονότητα του προσωπικού (περίπου 40 εργαζόμενοι) υπό το φόβο να χάσουν τη δουλειά τους έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις.

Ήδη στο θέμα  παρενέβη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενώ σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η απόφαση για τις απολύσεις δεν ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπεται, αλλά από το  Δ.Σ.

Αυτού του είδους μαφιόζικες πρακτικές (ή υπογράφεις ή σε εκτελώ οικονομικά) έχουν εμφανισθεί και σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα ή αναμένονται να εμφανισθούν. Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο το θέμα να πάρει διαστάσεις, καθώς, στην ουσία αποτελεί προσφορά στην αντιπολιτευτική πολιτική  της ΝΔ και συνολικά της αντιπολίτευσης, που εσχάτως εμφανίζεται συνασπισμένη, ανεξαρτήτως χρώματος, αρκεί να χτυπηθεί η κυβερνητική  παράταξη.

Ως  εκ τούτου αναγκαία είναι η παρέμβαση του ΓΓ του Υπ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: