ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Συναυλία της Oρχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων Φιλαρμονικής




Η ενότητα του βήματος των συναυλιών "Μέρες Σκαγιοπουλείου" του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας κλείνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ωρα 21:30 με τη συναυλία της Oρχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών με τιτλο ''Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης''17ος-18ος αιώνας.

Διεύθυνση-διδασκαλία: Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Η μουσική μας ιστορία είναι τόσο παλιά όσο και ο ελληνικός πολιτισμός, και πολλοί μουσικοί του θρύλου και της ιστορίας κοσμούν την αρχαία και βυζαντινή εποχή. Η μουσική της Μικράς Ασίας, μητέρας πολλών πολιτισμών, διατήρησε μέσα της ζωντανά όλα τα μουσικά στοιχεία, ήχους, ρυθμούς και όργανα που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο, από την αρχαία εποχή στο Βυζάντιο, και ύστερα από τη μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι τον αιώνα μας.
 
Στη συναυλία μας, θα παρουσιάσουμε έργα αυτών των συνθετών, και συγκεκριμένα του Αγγελή, του πρώτου Ρωμιού μουσικού που έδρασε στο παλάτι το 2ο μισό του 17ου αιώνα, καθότι μέχρι τότε υπήρχαν μόνο Πέρσες μουσικοί, του μαθητή του Μολδοβλάχου Πρίγκιπα Δημητρίου Καντεμίρη (1673-1727), του Ζαχαρία του Χανεντέ (1680-1750), επίσης μουσικού στο παλάτι και, τέλος, του Πέτρου του Λαμπαδάριου (1730-1777) γνωστού σε μας κυρίως από τις συνθέσεις εκκλησιαστικής μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η αυναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος (στην πρόσοψη του κτιρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: