ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή στην Αχτσιόγλου του Σύλλογου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας

Την διευθέτηση του θέματος της συνταξιοδότησης των γυναικών με διαδοχική ασφάλιση και ανήλικα τέκνα ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
 
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά θέματα, επανέφεραν το θέμα στο προσκήνιο οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας αναφορικά με την εγκύκλιο 68, ζητώντας από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου την διευθέτηση του θέματος της συνταξιοδότησης των γυναικών με διαδοχική ασφάλιση και ανήλικα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί. Η πρόεδρος του συλλόγου Γιώτα Παναγοπούλου, η οποία μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», ανέφερε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη αδικία, που πρέπει να ρυθμιστεί».
 
Αυτό, που ζητούν από την υπουργό είναι, η εγκύκλιος 68, που βγήκε στις 4/12/2013, από τότε διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, να μην έχει αναδρομική ισχύ , αλλά αφού βγήκε τον Δεκέμβριο του 2013, να έχει ισχύ από 1/1/2014. Αυτό σημαίνει ότι όσες γυναίκες είχαν την συνταξιοδότησή τους κατοχυρωμένη, χάνουν τα δικαιώματα τους  και μάλιστα πολλές γυναίκες, ενώ είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους και τους είχε έρθει και μια μικρή σύνταξη, μετά με την εγκύκλιο αυτή, τους ζητούν τα χρήματα πίσω.
 
«Η εγκύκλιος αυτή έρχεται και κάνει αναδρομή. Ενώ εμείς δουλέψαμε και καταθέσαμε τα χαρτιά μας ως γυναίκες με το νόμο, που ίσχυε το 2010, μας βγάζει εκτός. Ζητάμε να μην έχει αναδρομική ισχύ και να ισχύσει η εγκύκλιος 68 από 1/1/2014» επισήμανε η κ. Παναγοπούλου.
 
Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε τεθεί από το προεδρείο του συλλόγου στην υπουργό Εργασίας , όταν είχε επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. «Είπε ότι το γνώριζε και θα έκανε ότι ήταν δυνατόν, αλλά και οι βουλευτές Αχαΐας το γνώριζαν. Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε, ώστε να μην εγκλωβιστούν αυτές οι γυναίκες πριν από τις 31/12/2013. Οι γυναίκες αυτές, που με κόπο και θυσία είχαν πληρώσει και είχαν τρέξει να βρουν τα ένσημά τους, να μπορέσουν να φύγουν και να μην είναι εγκλωβισμένες » κατέληξε η πρόεδρος του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: