ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ο νέος Υμνος του ΠΑΣΟΚ από τον Σταύρο Θεοδωράκη

"Τα λερωμένα τ'απλυτα" -

 

Με «μπουγάδα» (τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ;) έθεσε υποψηφιότητα για τη ΔΗΣΥ ο Σταύρος Θεοδωράκης! - Νέο βιράλ



Αναζητώντας κόλλα για δέκα υποψήφιους της ΔΗΣΥ

Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία εκδοχή της προσπάθειας να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μιας πολιτικής διεργασίας που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2013, όταν οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η πολιτική που ακολούθησε το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα ποσοστά του.


Η συζήτηση αυτή δεν βρήκε την αναμενόμενη αποδοχή από την κοινωνία με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή πολυδιάσπαση σε άλλα κόμματα, πρωτοβουλίες και βραχύβιες ενώσεις, όπως η Πρωτοβουλία 58, η Ελιά, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜ.ΑΡ., το Ποτάμι και άλλα.

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά αυτό που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο ήταν ότι δεν βρέθηκε η κατάλληλη κόλλα. Και στην πολιτική η μόνη κόλλα είναι οι πολιτικές θέσεις, το όραμα για την κοινωνία και τα πρόσωπα, φυσικά, που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν.

Κι όταν δεν υπάρχει σαφές πολιτικό πλαίσιο που να απαντά στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας, υπάρχει άπλετος χώρος για να ευδοκιμήσουν προσωπικές στρατηγικές, φιλοδοξίες και φαινόμενα νεοηγεμονισμού.

Στο κατώφλι της νέας λοιπόν προσπάθειας τίποτε από όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.
Όλα είχαν φανεί από τον Ιούλιο, στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, όπου ουσιαστικά όλες οι εσωτερικές πολιτικές διαφωνίες μπήκαν στην άκρη και όλοι μαζί προέταξαν ως πρώτη κίνηση την εκλογή νέου αρχηγού. Με την απόφαση αυτή έβαλαν ουσιαστικά την πολιτική στο περιθώριο, στην επόμενη ημέρα.

Αυτή η κίνηση έχει πλέον την αντανάκλασή της σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Ήδη, σύμφωνα με όλες τις δημόσιες δηλώσεις και τα ρεπορτάζ, έως και δέκα πρόσωπα μπορεί να διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου φορέα που δεν έχει όνομα, που δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα και δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα καταργήσουν τα προηγούμενα κόμματα από όπου προέρχονται.

Η εικόνα που δημιουργούν με τις κινήσεις τους τα ηγετικά στελέχη αυτού του υπό ίδρυση φορέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι ενοικιαστές για ένα σπίτι που δεν υπάρχει. Όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε στη ζωή ούτε στην πολιτική, και το σπίτι να φτιαχτεί σε δεύτερο χρόνο. Το ερώτημα όμως είναι αν θα χωράει όλους τους σημερινούς υποψήφιους κάτω από την ίδια στέγη την επόμενη ημέρα. Ο χρόνος θα δείξει.

(Από το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ)




Δεν υπάρχουν σχόλια: