ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Καίρια η σύνδεση των λιμένων Ελλάδας με την Βουλγαρία



“Καίριας και κομβικής σημασίας” χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας ο Αλ. Τσίπρας, μετά την υπογραφή στην Καβάλα του μνημονίου συνεργασίας για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο χωρών.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για έργο ιστορικής σημασίας και τεράστιας οικονομικής, εμπορικής και γεωπολιτικής αξίας. “Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους και επεκτείνουμε το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών συνδέοντας το Αιγαίο με τον Δούναβη και τη Μαύρη Θάλασσα” είπε, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα “μεγάλο βήμα” που επιτρέπει να μετατραπούν οι βαλκανικές χωρες σε χώρο οικονομικής ευημερίας υπό συνθήκες ασφάλειας.

“Πρόκειται για ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες δεκαετιών, αναβαθμίζει τις μεταφορές στις χώρες μας, προσελκύει νέες παραγωγικές μονάδες, ενισχύει τις υπάρχουσες και θα αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό ανάπτυξης” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον τομέα της ενέργεια, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως “ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις επαφές των υπουργών ενέργειας των δυο χωρών, καθώς προχωράμε πολύ γρήγορα τον άξονα IGB”.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για ουσιαστική συνεργασία στα ζητήματα ασφαλείας, με αιχμή την προσφυγική κρίση τονίζοντας πως οι δυο χώρες κατάφεραν να ανοίξουν το διάλογο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μετά τη Σύνοδο (σ.σ. την τριμερή των δύο χωρών με την Σερβία) τον περασμένο Ιούλιο, αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική, γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», δήλωσε.

Πηγή:  ΑΜΠΕ-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: