ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Βασιλειάδης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

 

«Θέλουμε να «χτίσουμε» πάνω στην ανάληψη από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων»

 

 

 

 

 

 

 

Αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων  του 2019 και απόλυτα ικανοποιημένος για την ομοψυχία που επέδειξαν οι τοπικοί φορείς της πόλης, έφυγε χθες από την Πάτρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
 
Αυτό δήλωσε ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης χθες «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Ο υφυπουργός Αθλητισμού εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που ανέλαβα την κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητας της πόλης κατάφεραν να κερδίσουν όλους τους τοπικούς φορείς και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει ήδη κερδηθεί.
«Φαίνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το σκεπτικό με βάση το οποίο εμείς ως πολιτεία μπήκαμε μπροστά για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση για την Πάτρα. Είναι πράγματα που δεν αφορούν μόνο τον αθλητισμό, αφορούν  ένα νέο πυλώνα που θέλουμε να φτιάξουμε, την ανάπτυξης της περιοχής και την μεγαλύτερη αναβάθμιση των περιοχών που μετά από πάρα πολλά χρόνια αποδόθηκαν στον πατραϊκό λαό. Το θέμα είναι να μην μείνουν στην απόδοση, αλλά να πάμε στην αξιοποίηση και την καλύτερη χρήση από τον λαό της Πάτρας».

Μιλώντας για το μήνυμα που εκπέμπει η διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων εκτός ελληνικών συνόρων ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στον ευρύτερο εθνικό στόχο της κυβέρνησης:
«Να ξανασηκώσουμε την χώρα ψηλά, στα πόδια, να βγούμε μπροστά και να δώσουμε ένα στίγμα αισιοδοξίας για τον κόσμο. Η χώρα μας ξαναστέκεται στα πόδια της και ξανακοιτάει μπροστά. Επομένως συνεργαζόμαστε με τους πάντες προκειμένου να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης για την χώρα», σημείωσε. Ο υφυπουργός Αθηλητισμού κατέθεσε εκ νέου της αισιοδοξία του ότι η Πάτρα θα αναλάβει τελικά τους αγώνες (συνδιεκδικήτριες είναι η Μασσαλία και η Αλεξάνδρεια) και δικαιολογώντας αυτή του την αισιοδοξίας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αρτιότητα του Πατρινού φακέλους υποψηφιότητας. «Δουλέψαμε εξαιρετικά, έχουμε έναν εξαιρετικό φάκελο, έναν φάκελο χαμηλού κόστους αλλά πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Η χώρα έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλές διοργανώσεις. Δεν είναι μόνο αυτό όμως, είναι και η επόμενη μέρα και νομίζω ότι μέσα από τον φάκελο, από αυτά που θέλουμε κι έχουμε σχεδιάσει για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες δείχνουμε τι θέλουμε για το μέλλον. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος, αλλά εκτός αυτού δεν πας ποτέ σε μια μάχη χωρίς να είσαι αισιόδοξος», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τοπικού τύπου περί πιθανής απόσυρσης της υποψηφιότητας της Αλεξάνδρειας ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε:
«Δεν δουλεύουμε για καμία άλλη υποψηφιότητα, δεν μας απασχολεί. Κοιτάζουμε τη δική μας υποψηφιότητα, να είναι δυνατή, να είναι άρτια για να πάρουμε τους αγώνες. Εάν υπάρχουν αποσύρσεις τόσο καλύτερα για εμάς. Και μόνοι μας να είμαστε όμως θα πρέπει να μας ψηφίσουν και να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία για να πάρουμε τους αγώνες. Η δική μας ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή. Παρά τα προβλήματα και τις διαφορετικές οπτικές είχαμε εξαιρετική συνεργασία για όλους».

Ερωτηθείς για τα οικονομικά δεδομένα της πιθανής διοργάνωσης των Αγώνων από την Πάτρα, χθες είχε επισημάνει ότι ο προϋπολογισμός είναι στα 3εκ. ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να ξεπεραστούν, από τα οποιαδήποτε απρόοπτα, τα 3,5εκ. ευρώ. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», επισήμανε:
«Δεν υπάρχει τσιμέντο, ξεκινάμε από τα βασικά. Απλές κατασκευές, λιτές, απέριττες, χρηστικές, φιλικές προς το περιβάλλον οι οποίες μπορούν να μετακινηθούν και αποτελούν την παρακαταθήκη της επόμενης μέσα για την Πάτρα. Χαμηλός προϋπολογισμός, χωρίς όμως εκπτώσεις στην ασφάλεια και το υψηλό επίπεδο. Έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε σφικτούς προϋπολογισμούς με απόλυτη επιτυχία. Για παράδειγμα τα ΕΑΚ της Πάτρας όπου γίνεται μια εξαιρετική δουλειά με πολύ περιορισμένο μπάτζετ και καταφέρνουμε να έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο…

Το μεγάλο στοίχημα θα είναι πάνω στους αγώνες να χτίσουμε. Το ιδανικό του χρόνου θα είναι να έχουμε εξασφαλίσει μεγάλη διοργάνωση για το ’20, για το ’21, το ’22. Εάν δεν πάμε με αυτό το μοντέλο θα είμαστε χαμένοι. Γι’ αυτό είπαμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα έχει δύο δουλειές και δύο σκέλη. Ο ένας ρόλος θα είναι να διοργανώσει άρτιους αγώνες κι ο άλλο να φτιάξει το πλάνο για την επόμενη μέρα, κι αυτό θα πρέπει να γίνει πριν τους αγώνες. Η χώρα έχει μάθει από τα λάθη της και δεν θα αφήσουμε εμείς ως κυβέρνηση να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το τι θα απογίνουν οι εγκαταστάσεις του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην περίπτωση που τελικά η Πάτρα δεν πάρει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, σημείωσε ότι η έκταση είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Αθλητισμού, αλλά εάν δεν έρθουν οι αγώνες της πόλης θα μιλάμε για αναπλάσεις που ξεκινούν από άλλη βάση.  
«Έχουμε έτσι κι αλλιώς στο πλάνο την αξιοποίηση της Αγυιάς. Όχι ως κολυμβητήριο, να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, για να ξέρει τι να περιμένει. Δεν μπορεί να ξαναγίνει κολυμβητήριο, το κόστος είναι δυσθεώρητο και δεν θα μπορούμε να το συντηρούμε και μετά. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Υπήρχε ένα πλάνο να γίνει εκεί γήπεδο μπιτς βόλεϊ, εάν πάρουμε τους αγώνες θα γίνει μια πολύ πιο όμορφη και στιβαρή εγκατάσταση που θα αφορά το μπιτς χάντμπολ και θα μπορεί να μετατρέπεται και σε μπιτς βόλεϊ. Θα φύγει αυτός ο όγκος τσιμέντου από εκεί και θα δέσει αρμονικά με το περιβάλλον της περιοχής. Η ανάπλαση θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Με άλλα στάνταρτ εάν δεν πάρουμε τους αγώνες και με άλλα εάν τους πάρουμε. Γι’ αυτό σας λέω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.

Η Αγυιά όμως είναι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι, και μια ντροπή για την πόλη της Πάτρας που υπάρχει αυτή η κατάσταση. Έχουμε πέσει πάνω στο θέμα, ξέρετε ότι τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα. Οι ανάγκες των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων είναι πολύ μεγάλε. Δίνουμε πολλά χρήματα κάθε χρόνο, πάνω από 800.000 ευρώ, για να μπορούν τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια και σε καλές συνθήκες αλλά και τα Σωματεία και οι ομάδες μας οι επαγγελματικές να έχουν σοβαρό χώρο να μπορούν να προπονηθούν. Δεν είναι έξω από τον προγραμματισμό μας, απλά προσπαθούμε με σφικτούς προϋπολογισμούς να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις.

Τέλος αναφερόμενος στην εμπλοκή που έχει προκύψει στην ανακατασκευή του προδοσφαιρικού γηπέδου των προσφυγικών ο κ. Βασιλειάδης είπε:
«Είχαμε ένα θέμα με τον εργολάβο. Κηρύχτηκε έκπτωτος, προχωράμε άμεσα να φέρουμε τον δεύτερο επιλαχόντα, να προετοιμάσουμε και τον τρίτο, θέλουμε μέσα στο επόμενο 5μηνο το θέμα να έχει λυθεί. Αυτά συμβαίνουν στα δημόσια έργα. Αν γίνει μια στραβή, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μπλοκάρισμα. Τρέχουμε όμως και θα τρέξουμε και άλλα πρότζεκτ για τα ερασιτεχνικά σωματεία της Πάτρας και όλης της χώρας». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: