ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Μ’ αρέσει η μυρωδιά της»


Χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά με διεισδυτική και λυρική ματιά, ο Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνησηστα ίχνητης ιστορίας της, στα σημάδια τωνσύγχρονων κατοίκωντης, στουςδρόμους και τις φωνές της πόλης.


Μια συζήτηση για την Πάτρα με αφορμή
το βιβλίο του Κώστα Λογαρά «Σάββατα δίχως μύθο»


Μια συζήτηση για την Πάτρα με τίτλο «Μ’ αρέσει η μυρωδιά της» και αφορμή ένα από τα πιο εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που έχουν γραφτεί για την πόλη διοργανώνεται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42). 
 Τα «Σάββατα δίχως μύθο» του Κώστα Λογαρά που επανεκδόθηκε από το Δόντι στις αρχές του 2017, θα αποτελέσουν τη βάση για τη συζήτηση του συγγραφέα με δύο νέους επιστήμονες της πόλης και την ανάγνωση κειμένων από δύο ξεχωριστούς ηθοποιούς.
Στησυζήτηση θα συμμετάσχουν ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ κείμενα από τα «Σάββατα δίχως μύθο» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κατσανδρή και Δημήτρης Καραμπέτσης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφοςΝατάσα Τραγουστή.
Το βιβλίο «Σάββατα δίχως μύθο» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και επανεκδόθηκε από τιςεκδόσεις «Το Δόντι» σε μια σύγχρονα σχεδιασμένη έκδοση που περιλαμβάνει εικαστικές δημιουργίες 22 καλλιτεχνών με την επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά.
Τα «Σάββατα δίχως μύθο» αποτελούντην πιο χαρακτηριστική λογοτεχνική αποτύπωση της Πάτρας από έναν συγγραφέα που τη ζει, την αγαπά και τη σχολιάζει με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας γι’ αυτήν έναν ξεχωριστό μύθο που παραμένει, τριάντα σχεδόνχρόνια μετά, ανεξίτηλος.
Χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά με διεισδυτική και λυρική ματιά, ο Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνησηστα ίχνητης ιστορίας της, στα σημάδια τωνσύγχρονων κατοίκωντης, στουςδρόμους και τιςφωνέςτης πόλης.
Τα έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στο βιβλίο παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην γκαλερί Cubeσεμια πολύ επιτυχημένη έκθεση, η οποία πρόκειται να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις.
Χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία Γέφυρα Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: