ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιδράσεις για τις μονάδες καύσης βιορευστών στο Μεσολόγγι


Το πρωί παρουσία κατοίκων, πολιτών και φορέων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πύλη του Μεσολογγίου  και στη συνέχεια πορεία έως το χώρο που κατασκευάζονται οι τέσσερις μονάδες βιορευστών.
 
 «Συντελείται πραγματικό περιβαλλοντικό έγκλημα σε μια περιοχή, που αν γίνουν αυτά τα εργοστάσια είναι τόσο επιβαρυμένη η λιμνοθάλασσά μας, που πραγματικά θα πεθάνουμε». Αυτό ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» το μέλος της  πρωτοβουλίας πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» και δικηγόρος Όλγα Δασκάλη.
 
Προ ημερών, το θέμα των τεσσάρων μονάδων βιορευστών στο Ευηνοχώρι, συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της  πόλης, όπου ομόφωνα επανεγκρίθηκε η  προηγούμενη αρνητική απόφαση  για κάλυψη των δαπανών για τις νομικές διαδικασίες και για την παύση.
 
«Είμαστε μια τοπική κοινωνία με την οποία δεν έχει γίνει διαβούλευση. Στις μελέτες αυτές αναφέρονται ότι τα εργοστάσια αυτά,  γίνονται σε ορεινό μειονεκτικό όγκο, ενώ πρόκειται για τον κάμπο του Ευηνοχωρίου. Καλούμε όλους να διαβάσουν τις μελέτες, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χωρίς να έχει παρθεί απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας ή του δημοτικού συμβουλίου» τόνισε η κ. Δασκάλη.
 
Σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» οι 4 μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του Εθνικού Πάρκου και μέσα στο κάμπο του Ευηνοχωρίου, πρόκειται να εκπέμπουν ετησίως περίπου 7 τόνους οξειδίων του αζώτου στην ευρύτερη περιοχή, κάτι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
 
«Στις μελέτες τους αναφέρουν ότι η έκλυση διοξειδίου του αζώτου δεν είναι θα είναι τόσο μεγάλη, έτσι θεωρούν αυτοί, και για αυτό τον λόγο δεν θα πάρουν μέτρα, όπως αναφέρεται στις μελέτες τους. Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μάλιστα κάνει λόγο ακόμα και για θέματα πλημμυρών , που μπορεί να προκύψουν εδώ στον κάμπο, για λεκάνες, που πρέπει να δημιουργηθούν, για θέματα ύδρευσης και γεωτρήσεις , που θα αναγκαστούν να κάνουν. Η ΔΕΥΑΜ δεν τους έχει δώσει νερό. Κάθε ημέρα θα έρχονται εδώ φορτηγά και θα φέρνουν την πρώτη τους ύλη από αλλού» περιέγραψε η δικηγόρος.
 
Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι επαφές με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, ενώ θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γνωμοδοτεί αρνητικά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε τέτοιους είδους επένδυση επιχειρείται εντός των ορίων του δήμου Μεσολογγίου. Επίσης η κ. Δασκάλη με την ιδιότητά της ως δικηγόρος, εκπροσωπώντας του πολίτες, που αντιδρούν στην δημιουργία των μονάδων βιορευστών,  κατέθεσε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: