ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Εάν κύριε Πιτσιλή δεν το καταλαβαίνεις άδειασε τη γωνιά!

Νέο κρούσμα από θρασίμι καταστηματάρχη

Το θράσος των παραβατών του φορολογικού νόμου δεν έχει όρια. Όσο ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ παραμένει στα λόγια και στις απειλές χωρίς να τις πραγματοποιεί, τόσο οι... μόρτηδες καταστηματάρχες θα αποθρασύνονται και θα αδιαφορούν για τον έλεγχο της Εφορίας, που μην το ξεχνάμε αυτό, είναι και παραμένει αστυνομική αρχή του οικονομικού εγκλήματος! 


Είναι απαράδεκτο οι... πονηροί της δήθεςν επιχειρηματικότητας όχι μόνον να μην συμμορφώνονται φορολογικά, αλλά από πάνω να βγαίνουν και νταήδες!  Τελείωσαν τα ψέματα. Τα μέτρα αυστηροποίησης του φορολογικού πλαισίου, πρέπει να είαι τόσο αυστηρά, που ο παραβάτης να σκέφτεται πως θα είναι προτιμότερο να φάει ένα μαγκάλι κάρβουνα αναμμένα, παρά να αποκρύψει έστω και ένα ευρώ! 

Επίθεση σε ελεγκτές της ΑΔΑΕ πρέπει να τιμωρείται τουλάχιστον με ένα χρόνο φυλακή, χωρίς αναστολή και κλείσιμο του καταστήματος για ένα μήνα το λιγότερο. Κι εκεί που σημειώνεται παράβαση με μη κοπή αποδείξεων, να επιβληθεί 250 ευρώ πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν κόβεται, αντί των 250 ευρώ που επιβάλλεται συνολικά για όσες αποδείξεις και εάν δεν έχουν κοπεί.

Κύριε Πιτσιλή κατάλαβέ το. Είσαι στη θέση του οργάνου, που στην Αμερική την εποχή της ποταπαγόρευσης, μπορεί η Αστυνομία να μην μπόρεσε να φυλακίσει τον Άλ Καπόνε για τα παράνομα εργοστάσια μπύρας, όμως η οικονομική Υπηρεσία (σαν αυτή που προΐστασε) τον τσίμπησε για φοροδιαφυγή και τον στρούγκιασε στη φυλακή για πολλά χρόνια! Μόνον με κάτι τέτοιο, θα καταξιωθείς ως ο άνθρωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε στη θέση του κάθε ασυνείδητο φοροκλέπτη!

Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες τέτοιες αριβίστικες και τραμπούκικες συμπεριφορές κόβονται με το μαχαίρι άμεσα, Ούτε καν που το διανοείται κανείς! Τι θα πει «εγω είμαι πονηρός και κλέβω την Εφορία»; Όχι κύριε δεν κλέβεις της Εφορία. Τον διπλανό σου κλέβεις. Διότι τα έξοδα λειτουργίας του κράτους και η απαίτηση για κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες, θα πληρωθούν. Και επειδή εσύ δεν πληρώνεις, ως μόρτης της νέας εποχής, οι διοικούντες θα τα εξασφαλίσουν βάζοντας παραπάνω φόρο στους υπόλοιπους! Σε εμάς όλους.

Άρα ποιον κλέβεις; Την κοινωνία κλέβεις. Και γιαυτό πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι η φοροκλοπή, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, όπως θέλετε πέστε την, πρώτα και κύρια είναι αντικοινωνική πράξη!

Όλα αυτά τα ξανατονίζω, με αφορμή το νέο αντικονωνικό κρούσμα στη Λευκάδα, με την  επίθεση που σημειώθηκε εναντίον ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Καταστηματάρχης περιέλουσε με κρέμα κρέπας ελεγκτές που επισκέφτηκαν την επιχείρησή του και στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει. Η αστυνομία μετά από την καταγγελία των ελεγκτών, συνέλαβε υπάλληλο του καταστήματος, αλλά ως μη υποκείμενος, τον απέλυσε. Δηλαδή, το θρασίμι, από πάνω θα μας βγει και ήρωας!

«Η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και τόνισε πως στην πράξη όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικές παρανομίες, εμποδίζοντας τους ελέγχους, θα υφίστανται αυξημένες συνέπειες. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κατοίκους πολιτισμένης χώρας.

Αμάν και πότε. Επιτέλους.  Να το ακούσουμε και να του πούμε γεια στα χέρια σου, που επιτέλους κυνηγάς όπως πρέπει τα θρασίμια! Αλλιώς θα ακούς «σιγά τα μπρόκολα»!

Σημειώνεται ότι ο Γ. Πιτσιλής έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Αλλά μέχρι τώρα, επειδή δείχνει ανοχή, γιαυτό έχουμε τέτοια κρούσματα. Όλη η ευθύνη είναι δική του. Εάν δεν το καταλαβαίνει μπορεί και να αδειάσει τη γωνιά, να αναλάβει κανάς άλλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: