ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΜΥ: Οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στην 6η ΥΠΕ




Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, των Τοπικών Μονάδων Υγείας στα αστικά κέντρα. “Ήδη έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για τις θέσεις των 1.200 γιατρών και των 1.700 του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που θα απαρτίζουν την Ομάδα υγείας”, αναφέρει η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ και συνεχίζει:


“Στην 6η ΥΠΕ έχουν προκηρυχθεί 204 θέσεις Γενικών Ιατρών ή Παθολόγων, 51  Παιδιάτρων, 102 Νοσηλευτικής, 51 Κοινωνικών Λειτουργών, 51 Επισκεπτών Υγείας και 104 Διοικητικών υπαλλήλων, για την έναρξη λειτουργίας  51 ΤΟΜΥ  στις πρωτεύουσες των νομών.

Είναι το πρώτο βήμα εφαρμογής του νέου νόμου για την οργάνωση της Π.Φ.Υ., που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο νόμος αυτός διέπεται από την ιστορικά επιβεβαιωμένη αρχή, ότι το δημόσιο σύστημα είναι αυτό που έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να σχεδιάσει  και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τον συμπληρωματικό   ρόλο, με σαφείς και διαφανείς κανόνες.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας ψηφίστηκε νομοθεσία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πλήρως κοστολογημένη (75 εκ. € κατ’ έτος) και με την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την άμεση έναρξη υλοποίησής  της και τη συνέχειά της.

Επί πλέον, τόσο η μαζική προκήρυξη των θέσεων εργασίας του ιατρικού προσωπικού όσο και τα κίνητρα που θεσπίζονται (αποδοχές Επιμελητή Α’ ΕΣΥ, αυξημένη μοριοδότηση για την μόνιμη ένταξη στο ΕΣΥ μετά τη λήξη των συμβάσεων κλπ) αποτελούν σημαντική παρέμβαση για την αναχαίτιση της μετανάστευσης του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, αλλά και τον επαναπατρισμό του δυναμικού που ήδη εργάζεται στο εξωτερικό.

Η στήριξη της υλοποίησης του νέου ολοκληρωμένου συστήματος της Π.Φ.Υ. από τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τους νέους επιστήμονες και εργαζόμενους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του».

http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: