ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια

Με 1.500 εκθέτες η φετινή Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

 

Αναμένονται να φτάσουν τις χίλιες πεντακόσιες οι συμμετοχές, από εκατό χώρες!

Με 1.500 εκθέτες από περίπου 100 χώρες θα διεξαχθεί φέτος η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 360 εκδηλώσεις και πάνελ συζητήσεων, σύμφωναμε το diastixo.gr.

Μάλιστα, φέτος στην έκθεση θα συμμετάσχουν πρώτη φορά χώρες όπως η Κολομβία, η Παραγουάη, το Λουξεμβούργο, η Ανγκόλα, οι Φιλιππίνες και η Μολδαβία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η παρουσία της Ουκρανίας, την εκδοτική βιομηχανία της οποίας στηρίζουν οι διοργανωτές εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Σλοβενία, η οποία θα εκπροσωπηθεί μεταξύ άλλων με μία έκθεση έργων από 59 σύγχρονους Σλοβένους εικονογράφους. Ισχυρή θα είναι και η παρουσία της Κίνας με 70 εκθέτες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία έκθεση με έργα 15 Κινέζων εικονογράφων, οι τρεις από τους οποίους θα βραβευτούν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχει και παρουσία εκπροσώπων της πλατφόρμας Netflix, οι οποίοι θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς παιδικών βιβλίων στην οθόνη.

Όπως πάντα, το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει συνομιλίες και σεμινάρια με συγγραφείς και εικονογράφους απ’ όλο τον κόσμο, καθώς η διοργάνωση αποτελεί σημείο συνάντησης για την παγκόσμια κοινότητα του παιδικού βιβλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: