ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στα ισόβια δεσμά η καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

 

 

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και επομένως ανέμενε την ποινή των ισοβίων!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Λίγο νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοίνωσε την ομόφωνη ενοχή της, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία.  Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπεσε θύμα της μητέρας της, όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά και επομένως ανέμενε την ποινή των ισοβίων. Άκουσε ψυχρή και ανέκφραστη την απόφαση του δικαστηρίου με το βλέμμα της να είναι καρφωμένο προς την έδρα.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη Πατρινή γυναίκα για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Ένοχη επίσης κρίθηκε για την καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, αφού ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Μιλώντας για την απόφαση οι συνήγοροι του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα του 9χρονου θύματος, που αποχώρησε από τον χώρο του Εφετείου χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, έκαναν λόγο για «ήμερα δικαιώσης για την Τζωρτζίνα, για τον κόπο που αφιερώσαμε δύο χρόνια σε αυτή την υπόθεση. Η δικαιοσύνη απάντησε από ποιου το χέρι έφυγε από τη ζωή το κορίτσι, το χέρι της μητέρας του. Πάνω από όλα δικαιωμένη είναι η Τζωρτζίνα». Όπως τόνισαν η απόφαση του δικαστηρίου «αποτελεί τεράστια ηθική δικαίωση των γιατρών και νοσηλευτών των τεσσάρων νοσοκομείων που επιλήφθηκαν της νοσηλείας της μικρής και λοιδωρήθηκαν άδικα από την κατηγορούμενη ότι αυτοί ευθύνονταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας».

Σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μίλησε για «τεράστια δικαστική πλάνη» και «δικαστικό σκάνδαλο». «Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια. Θα σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση σε δεύτερο βαθμό θα είναι αθώωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: