ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

2,5 ευρώ την ημέρα η αύξηση του κατώτατου μισθού!

 

 

«Να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στην εξαθλίωση» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! 

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα δουν τις καθαρές αποδοχές τους να ανεβαίνουν στα 706 ευρώ. Ήτοι 2,5 ευρώ την ημέρα θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να συμπαρασύρει ακόμα τριετίες και επιδόματα που υπολογίζονται με βάσει το ύψος του.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά αύξηση τουλάχιστον στα 900 ευρώ
 
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού, ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας, επαναφέρει ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη σήμερα.

«Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27, και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει ξεπεράσει το 6%» παρατηρεί ο Γιώργος Γαβρήλος. Όπως σημειώνει, η σκληρή πραγματικότητα που αρνείται η κυβέρνηση να παραδεχτεί είναι πως κάθε αύξηση που έχει ανακοινωθεί, «καταπίνεται» από το κύμα ακρίβειας και υπερτιμήσεων, αφήνοντας τα νοικοκυριά ευάλωτα στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις και οδηγώντας ακόμη και σε απώλεια δυο κατώτατων μισθών, ανά έτος.   

«Απέναντι σε  μια Κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τα αδιέξοδα των εργαζομένων και ανακοινώνει “τσιρότα” για τα τραύματα που έχουν προκαλέσει στον κοινωνικό ιστό, οι πολιτικές της, χρειάζεται άμεσα ως απάντηση η εφαρμογή μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας, ώστε να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στην εξαθλίωση» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: