ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ- debate: Ουδέν νεώτερον επι της ουσίας, αξιοποίηση της κακής συγκυρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Debate για το ΠΑΣΟΚ
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
 
 
ΑΝΑΛΥΣΗ
                               στο avgi.gr 

Το debate του ΠΑΣΟΚ έδειξε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υποψήφιοι αρχηγοί του να καταστήσουν ξανά το κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της εσωτερικής αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή συζήτηση δεν μας έκανε σοφότερους, ούτε έδειξε ότι υπάρχει ένα νέο αφήγημα, προτάσεις που δημιουργούν κίνηση ώστε να νικηθεί ή αντικατασταθεί ο Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια όμως στρέφεται στην σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου το κλίμα είναι εμφυλιακό και διαλυτικό.

Αν δεν υπήρχε η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, με διαστάσεις προσωπικής αντιπαράθεσης, ενός ανελέητου πολέμου σε επίπεδο προσώπων, και το Debate δεν θα είχε κάτι καινούργιο να δείξει. Δεν προκύπτει ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η νέα ιδέα και η άποψη του θα γίνει πλειοψηφική. 

Το debate ήταν  όμως σαφώς μια εικόνα που εμπνέει σοβαρότητα, που δείχνει ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν την ευνοϊκή γι΄αυτούς συγκυρία λόγω της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν υστέρησε, κανείς δεν ξεχώρισε.

Κανείς από τους έξι δεν έκανε το μεγάλο λάθος, όλοι στάθηκαν στο πλαίσιο των γνωστών πλαισίων της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενοι και οι 6 ότι είναι ΠΑΣΟΚ μέχρι το μεδούλι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στο στόχαστρο όλων, αφού αυτός είναι ο αρχηγός που αμφισβητήθηκε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε σαφώς ότι στόχος είναι να πείσει τα 2,5 ψηφοφόρων που έχουν χαθεί για το ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά, μίλησε για κυβερνησιμότητα.

Ο Χάρης Δούκας προσπάθησε να δείξει ότι μπορεί να ηγηθεί και του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης κεντροαριστεράς, ταυτόχρονα δε και του Δήμου Αθηναίων.

Ο Παύλος Γερουλάνος έδειξε πολιτική ορθότητα και ευγένεια, με απόψεις τεχνοκρατικές, αλλά χωρίς κάποιο ξεπέταγμα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, στοιχείο που διακρίνει και τον Ν. Ανδρουλάκη). Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν η πλέον μαχητική, δεικτική έναντι του κ. Ανδρουλάκη όπως και άλλων υποψηφίων. Όμως δεν έγινε σαφές ποια είναι η επί της ουσίας διαφορά της σε επίπεδο θέσεων και εφαρμοσμένης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: