ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Σηκώθηκαν και έφυγαν στην ομιλία του Μπ. Νετανιάχου

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο να δείτε την αποχώρηση αντιπροσωπειών κατά την ομιλία Νετανιάχου στον ΟΗΕ για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή: https://x.com/AJEnglish/status/1839667826174328943?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1839667826174328943%7Ctwgr%5E54c056e62cc4ce798a6ac9e4faf182fb575e2d95%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2Fdiethni%2F493824_toy-gyrisan-tin




Την περιφρόνηση πολλών αντιπροσωπειών χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ βίωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η χώρα του σε Γάζα και Λίβανο, αποτέλεσμα των οποίων είναι χιλιάδες νεκροί.

Καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβαινε στο βήμα ώστε να μιλήσει στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πολλές αντιπροσωπείες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ομιλία του Μπ. Νετανιάχου έγινε μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο πολέμου στη Γάζα μετά την έναρξη της επίθεση του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ενώ σε εξέλιξη βρίσκοντα στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Associated Press ο Μπ. Νετανιάχου μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη την Παρασκευή δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεση στη Χεζμπολάχ μέχρι να πετύχει τους στόχους του.

«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να απομακρύνει αυτήν την απειλή και να επιστρέψει τους πολίτες μας στα σπίτια τους με ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε... θα συνεχίσουμε να ισοπεδώσουμε τη Χεζμπολάχ μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι μας», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε:

«Απλώς φανταστείτε αν οι τρομοκράτες μετέτρεπαν το Ελ Πάσο και το Σαν Ντιέγκο σε πόλεις-φαντάσματα… Πόσο καιρό θα το ανεχόταν η αμερικανική κυβέρνηση;» και πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ ανέχεται αυτήν την αφόρητη κατάσταση για σχεδόν ένα χρόνο. Λοιπόν, ήρθα εδώ σήμερα για να πω: Φτάνει πια».

Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο, «παλεύοντας για την ύπαρξή του» προσθέτοντας ότι «δεν είχα σκοπό να έρθω εδώ φέτος, αλλά αφού άκουσα τα ψέματα και τις συκοφαντίες για τη χώρα μου από πολλούς ομιλητές, αποφάσισα να έρθω και να ξεκαθαρίσω τι έχει συμβεί».

Παράλληλα, επέμεινε ότι το Ισραήλ επιδιώκει την ειρήνη, και δήλωσε προς το Ιράν: «Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε». Ο ίδιος κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από πολλά από τα προβλήματα στην περιοχή.

Όσον αφορά στον πόλεμο στη Γάζα ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «μπορεί να τελειώσει τώρα» αρκεί «να παραδοθεί η Χαμάς. Να καταθέσει τα όπλα και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους».

«Αλλά αν δεν το κάνουν - αν δεν το κάνουν - θα πολεμήσουμε μέχρι να πετύχουμε την ολοκληρωτική νίκη. Ολική νίκη. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για αυτό» δήλωσε ο ίδιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: