ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση εκλογικής «θεραπείας» ο Άδωνις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επιβεβαίωση του φόβου της κυβέρνησης, «η οποία διαπιστώνει ότι η πολιτική της απήχηση απομειώνεται διαρκώς» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τις δηλώσεις του Άδωνι Γερωγιάδη περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με ανάρτηση του .

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι συνέπειες της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης «πλήττουν όλο και περισσότερους πολίτες, πολλαπλασιάζουν τα οικονομικά αδιέξοδα και αποδυναμώνουν βασικούς τομείς, όπως το κράτος πρόνοιας, την υγεία, το βοιωτικό επίπεδο, τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Η αναμενόμενη πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης, που εκδηλώθηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών, μετατρέπεται από οξεία σε “χρόνια πάθηση”» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνοντας ότι «ο πολυσχιδής βουλευτής και “τηλε-υπουργός” Υγείας Αδ. Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα την ανάλυση της “θεραπείας” που θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανή την επιθυμία της κυβέρνησης για παραμονή στην εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε συνέντευξή του στο dnews.gr ότι είναι «υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις».

«Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θέση για το ζήτημα έλαβε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου» ενώ πρόσθεσε ότι τα παραπάνω αποτελούν «πάγια» και «διαχρονική θέση» του υπουργού Υγείας.

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «ακόμη κι αν είναι γνωστή και διαχρονική η δυσανεξία της ΝΔ στην απλή και ανόθευτη, αναλογική αντιπροσώπευση του ελληνικού λαού, σπεύδει ταχέως να τον διαψεύσει δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για εκλογομαγειρέματα και αλλαγή του εκλογικού νόμου».

«Τα πολιτικά παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα δεν πρόκειται να διασώσουν την κυβέρνηση από την κρίση του ελληνικού λαού. Η ανάγκη για μια προοδευτική πολιτική και λύσεις, απαντιέται μόνο προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας για τον Άδ. Γεωργιάδη:

«Όσο για τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρόσφατη αύξηση της τιμής για πάνω από 800 φάρμακα, καλύτερα να εξετάσει πως θα ελαφρύνει τον κόσμο από το αυξημένο κόστος, αλλάζοντας κατεύθυνση πολιτικής, και ας αφήσει τις προφητείες για τον εκλογικό νόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Η αναμενόμενη πτώση των ποσοστών της Κυβέρνησης, που εκδηλώθηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών, μετατρέπεται από οξεία σε “χρόνια πάθηση”.

Και ο πολυσχιδής βουλευτής και “τηλε-υπουργός” Υγείας Αδ. Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα την ανάλυση της “θεραπείας” που θα μπορέσει να κρατήσει ζωντανή την επιθυμία της κυβέρνησης για παραμονή στην εξουσία.

Όμως, ακόμη κι αν είναι γνωστή και διαχρονική η δυσανεξία της ΝΔ στην απλή και ανόθευτη, αναλογική αντιπροσώπευση του ελληνικού λαού, σπεύδει ταχέως να τον διαψεύσει δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για εκλογομαγειρέματα και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ο βαθύς φόβος της κυβέρνησης, η οποία διαπιστώνει ότι η πολιτική της απήχηση απομειώνεται διαρκώς, καθώς οι συνέπειες της αντικοινωνικής πολιτικής της πλήττουν όλο και περισσότερους πολίτες, πολλαπλασιάζουν τα οικονομικά αδιέξοδα και αποδυναμώνουν βασικούς τομείς, όπως το κράτος πρόνοιας, την υγεία, το βοιωτικό επίπεδο, τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Τα πολιτικά παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα δεν πρόκειται να διασώσουν την κυβέρνηση από την κρίση του ελληνικού λαού. Η ανάγκη για μια προοδευτική πολιτική και λύσεις, απαντιέται μόνο προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Όσο για τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρόσφατη αύξηση της τιμής για πάνω από 800 φάρμακα, καλύτερα να εξετάσει πως θα ελαφρύνει τον κόσμο από το αυξημένο κόστος, αλλάζοντας κατεύθυνση πολιτικής, και ας αφήσει τις προφητείες για τον εκλογικό νόμο».

Η ερώτηση και η απάντηση του Π. Μαρινάκη:

- Κύριε Εκπρόσωπε, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, καθώς η χώρα, το πολιτικό σύστημα, οδηγείται σε ιταλοποίηση και δεν είναι καλές για την χώρα οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι αυτό κάτι που εκφράζει την Κυβέρνηση; Έχετε τέτοιες ανησυχίες;

«Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου, το ξεκαθαρίζω. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια, την διαχρονική του θέση και δεν προέβη ούτε σε κάποια ανακοίνωση, ούτε σε κάποια πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: