ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Για τα 83 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

 



Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την 83 επέτειο του Εθνικού Απελυθερωτικού Μετώπου


«Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941, μέσα στη φρίκη της γερμανικής Κατοχής και τις θηριωδίες του Ναζισμού, «γεννήθηκε» στη χώρα μας το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ). Πολύ σύντομα το ΕΑΜ μαζί με τον στρατό του, τον ΕΛΑΣ, αποτέλεσαν τη ραχοκοκκαλιά της Εθνικής μας Αντίστασης και συνώνυμο του πατριωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτές ήταν οι αξίες του ΕΑΜ. Με αυτές τις αξίες «μπόλιασε» την εθνική συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε ένα ισχυρό παλλαϊκό κίνημα.

Καθημερινοί άνθρωποι σε κάθε γωνιά της χώρας εντάχθηκαν στον αγώνα του ΕΑΜ σηκώνοντας όχι μόνο το βάρος της εθνικής απελευθέρωσης, αλλά και της κοινωνικής αφύπνισης, της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης.

Το ΕΑΜ ήταν η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση σε Πανελλαδική κλίμακα. Ήταν η αιχμή του δόρατος στο μεγάλο αντιστασιακό Έπος της χώρας και

αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την κοινωνική αφύπνιση και τον αγώνα κατά της γερμανικής Κατοχής.

Οι αξίες του ΕΑΜ για αγώνα, πολιτική συμμετοχή, κοινωνική ισότητα και συνοχή παραμένουν πολύτιμες. Σήμερα, που στη «γειτονιά» της Μεσογείου η γεωπολιτική κρίση κλιμακώνεται, σήμερα που στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια πληθαίνουν συνεχώς οι ακροδεξιές «φωνές», επιβάλλεται η ιστορική γνώση να γίνει οδηγός μας για το μέλλον.

83 χρόνια πριν, το ΕΑΜ απέδειξε στην πράξη ότι η ενότητα, ο αγώνας για εθνική κυριαρχία και η αλληλεγγύη των ανθρώπων και των λαών είναι η μόνη απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: