ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ράνια Σβίγκου: Να πολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση

 

Και να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Συνέντευξη στον  ρ/σ «Real fm»

Σημεία από τη συνέντευξη της  Ράνιας Σβίγκου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον  ρ/σ «Real fm» (Ν. Χατζηνικολάου, Κ. Μακρή, Α. Δελλατόλας)

«Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση» ενόψει των εκλογών προέδρου τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Real fm», και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα. Γιατί, όπως ανέφερε, «αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και να μην αγνοήσουμε την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός, αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να διαλύσει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, δεν μπορούμε να μιλάμε για διαχωρισμούς και διασπάσεις, ιδιαίτερα εντός του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά, αντίθετα, «πρέπει να μιλάμε για ενοποιητικές πρωτοβουλίες συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, όπως λένε και όλες μας οι συλλογικές αποφάσεις».

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι στις προεδρικές εκλογές «δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αλλά μια συντεταγμένη διαδικασία,ένας ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος, όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι θα καταθέσουν το πολιτικό τους πρόγραμμα, την πλατφόρμα τους για το σήμερα και το αύριο του κόμματος». Σημείωσε ότι η Κ.Ε. «έβαλε κάποιες συγκεκριμένες τυπικές προϋποθέσεις, ανεξαρτήτως υποψηφιοτήτων,

όπως είχε κάνει και πέρσι», συμπληρώνοντας ότι «προφανώς θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι θα τις εκπληρώσουν». Υπογράμμισε την πεποίθησή της ότι «όλοι οι υποψήφιοι, θα εργαστούνγια τον μαζικό χαρακτήρα της της διαδικασίας, για μια διαδικασία η οποία θα είναι στο πλαίσιο της πολιτικής και μόνο αντιπαράθεσης».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι θα είναι «μια ανοιχτή, δημοκρατική και μαζική διαδικασία», τονίζοντας ότι «όπως έγινε και πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, όλα θα γίνουν με απόλυτα συντεταγμένο και θεσμικό τρόπο».

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την άποψη ότι «είναι μια πολύ καλή ιδέα την οποίαμπορούμε να ακολουθήσουμε», υπενθυμίζοντας ότι «και πέρσι είχαν γίνεισχετικές συζητήσεις, αλλά αυτές δεν ευοδώθηκαν». Τόνισε ότι τώρα το θεωρεί «μεγάλη ανάγκη, στο πλαίσιο πολιτικοποίησης της συζήτησης», συμπληρώνοντας  ότι  «τέτοιου τύπου ντιμπέιτπροάγουν τον δημόσιο διάλογο εντός και εκτός κομμάτων, και δίνουν και ένα κίνητρο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ράνια Σβίγκου, υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να πάρει καμιά θέση απέναντι στις υποψηφιότητες, όπως άλλωστε έκανε και στις προηγούμενες εκλογές», τονίζοντας ότι ο ρόλος της είναι  «να λειτουργήσουν συντεταγμένα και θεσμικά τα όργανα και το κόμμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: