ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Πανευρωπαϊκή δράση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

 

«Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Ο κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, για την ανάγκη της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, απέναντι σε μια σειρά προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Φέτος τυγχάνει να συμπίπτει ο εορτασμός αυτός με την 70η Επέτειο της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Σύμβασης που αποσκοπεί στην ενίσχυση, στην εμβάθυνση και στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού χρησιμοποιώντας τον τοπικό πολιτισμό της κάθε χώρας ως σημείο εκκίνησης, αλλά και ενθαρρύνοντας τις πολιτιστικές δράσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος μεταξύ των μελών».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος για το Europe Direct Δυτικής Ελλάδας κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε  στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδας - Δίκτυο Europe Direct, με θέμα: Routes, Networks and Connections, και τίτλο : Walk the Route Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο, με ειδικά διαμορφωμένες θεματικές διαδρομές, ψηφιακές προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, δρώμενα και παρεμβάσεις τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όσο και στον κεντρικό ιστό της πόλης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του μέσω video, επεσήμανε ακόμη ότι η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας έχει ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής, καθώς συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό, προβάλλοντας την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας.

«Αλλά κι εμείς, δεν μπορούμε να είμαστε απόντες, το Europe Direct, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και το Δίκτυο Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχουμε σε αυτόν τον εορτασμό με τη συμμετοχή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.  Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση! Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Europe Direct και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα παρόντες σε δράσεις, που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα ευρωπαϊκά θέματα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 με τη συμμετοχή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: