ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Αδιαφάνεια στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για το ψηφιακό φροντιστήριο

 


Ερώτηση 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας, μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας και Τομεάρχη Παιδείας, Διονύση Καλαματιανό, καθώς και 21 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχετικά με τις καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ψηφιακό φροντιστήριο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ψηφιακού φροντιστηρίου αποτελεί έμμεση παραδοχή της αποτυχίας της να εξασφαλίσει επαρκή και αποτελεσματική δημόσια εκπαίδευση. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών με

εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, παρά τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με την αδικία στην προσμέτρηση μορίων για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ψηφιακά φροντιστήρια.

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών αφορούν τη διαδικασία των συνεντεύξεων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς και την αλλαγή των όρων σχετικά με την προϋπηρεσία, αφού είχαν ήδη κλείσει οι αιτήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των υποψηφίων.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης που οδήγησε σε άδικες προσλήψεις, και να εκδώσει νέα πρόσκληση με δίκαιες και ισότιμες διαδικασίες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο ψηφιακό φροντιστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: