ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό Πακιστανού

 

Ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με νεκρό μετανάστη από το Πακιστάν που σύμφωνα με την καταγγελία έπεσε νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ που έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώματα του, όπως φαίνεται και από τις ιδιαίτερα σκληρές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ, (σ.σ.: το Istologio G. Mosxou δεν τις δημοσιοποιεί για ευνόητους λόγους)  βρέθηκε νεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ και η συνήγορος της οικογένειας του νεκρού μετανάστη Μαρία Σφέτσου, ο 37χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτέμβρη χωρίς οι συγγενείς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», αυτό που έγινε γνωστό αργότερα είναι ότι μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. Συνολικά μεταφέρθηκε σε 5 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι εντοπίστηκε νεκρός στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με εμφανείς κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με προφορικές εξηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη συνήγορο της οικογένειας του Μοχάμεντ δεν εντοπίστηκε στο κρατητήριο, αλλά στην αίθουσα προσωρινής κράτησης του αστυνομικού τμήματος. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αυτό είναι το μόνο σημείο που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Η οικογένεια πρόκειται να ακολουθήσει νομικές κινήσεις, ενώ  αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές ιατροδικαστική έκθεση διορισμένου τεχνικού συμβούλου για του τραυματισμούς που δέχθηκε ο 37χρονος.

Το θύμα βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2004, ενώ είχε λάβει άδεια παραμονής το 2017. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μιλούσε άπταιστα ελληνικά, είχε μισθωτήριο στο όνομά του και έφερε πάντα μαζί του τα χαρτιά της ταυτότητας.

Ωστόσο το Δελτίο Συμβάντων της αστυνομίας αναφέρει ότι επρόκειτο για άστεγο που δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και ότι το θύμα χτυπήματα από ξυλοδαρμό από έτερα άτομα πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η συγκλονιστική καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ

«Βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασικ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ και περιγράφει το χρονικό της φρίκης.

«Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν.Ιωνίας. Σε όλο αυτό  το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. Είναι τα τμήματα με πλούσιο παρελθόν συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, με το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα που είχε μετατραπεί σε κέντρο ομαδικών βασανιστηρίων προσφύγων.

Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής(!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο...Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;».

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει ότι «είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα, όπως έκανε και με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

 Βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασικ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στη μητέρα, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Μοχάμεντ Καμράν.

Οι φρικιαστικές εικόνες του άψυχου κορμιού του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από τον απάνθρωπο βασανισμό στα χέρια των ανθρωποφυλάκων αστυνομικών στο κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα μαρτυρούν το ρατσιστικό μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν δεν πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο, βασανίζει μέχρι θανάτου μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και πυροβολεί Ρομά στους καταυλισμούς. Και με θράσος περισσό Η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, όπως και τώρα, που φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα ...

Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν.Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. Είναι τα τμήματα με πλούσιο παρελθόν συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, με το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα που είχε μετατραπεί σε κέντρο ομαδικών βασανιστηρίων προσφύγων.

Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής(!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο...Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετα την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφ'έρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;

Είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα, όπως έκανε και με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου.

Η ευθύνη για τη δολοφονία είναι στα χέρια του Χρυσοχοϊδη και του Μητσοτάκη με τη ρατσιστική πολιτική να απαξιώνει τους μετανάστες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα και αστυνομικού.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς να κλιμακώσουμε τους αγώνες για να μπει τέλος στην αστυνομική ρατσιστική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, η οποία κάνει πλάτες στην γενοκτονία των Παλαιστινίων, της κυβέρνησης που έχει στα χέρια της το έγκλημα των 600 πνιγμένων προσφύγων της Πύλου.

Οι ντελιβεράδες εργαζόμενοι στη WOLD και την EFOOD, με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής απεργούν και διαδηλώνουν στις 11 Οκτώβρη. Καλούμε όλους τους μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν μαζί με τα όλα τα αιτήματα τους να μην υπάρχει συγκάλυψη της δολοφονίας του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν.

Οι συγγενείς αναχωρούν για να γίνει η ταφή του νεκρού στο Πακιστάν και να τον θρηνήσει η οικογένεια. Με την επιστροφή τους, καλούμε σε συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στην Πλατεία Βικτώριας ,στις 2.30μμ και πορεία στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Προσοχή Σκληρές εικόνες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: