ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Εποχικοί πυροσβέστες: «Ντροπή» - στην κυβέρνηση αυτά που λέει

 

«Ποιος ανίδεος γράφει τις ανακοινώσεις στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας; Ούτε τα βασικά δεν γνωρίζετε» τονίζουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες

«Ντροπή... πείτε την αλήθεια» τονίζουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες, δίνοντας σκληρή απάντηση στα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για τις προσλήψεις τους.

«Αφού είναι για 5 έτη γιατί ανανέωσαν τη σειρά του 2019; Γιατί ανανέωναν όλους τους Εποχικούς Πυροσβέστες από το 2003 και έπειτα χωρίς προκήρυξη;» είναι τα εύλογα ερωτήματα που θέτουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες αναφορικά με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που αντί να απαντήσει για την πλήρη απαξίωσή τους από την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα στέλνει στην ανεργία 2.500 εποχικούς πυροσβέστες μην ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους, επέλεξε για ακόμα μια φορά να επιτεθεί στην αντιπολίτευση. 

«Ποιος ανίδεος γράφει τις ανακοινώσεις στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας;» διερωτούνται καυστικά σε ανάρτηση στην οποία παραθέτουν την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου οι Εποχικοί Πυροσβέστες και προσθέτουν αιχμηρά ότι «ούτε τα βασικά πράγματα δεν γνωρίζετε, η έννοια σας πως θα απαντήσετε στην αντιπολίτευση μέσω της σελίδας του υπουργείου». 
 
Και καταλήγουν τονίζοντας «ντροπή... πείτε την αλήθεια». Σε ανακοίνωσή του «με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον διαγωνισμό» -όπως λέει- το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επέλεξε για ακόμα μια φορά να τα ρίξει στον ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας κάθε ευθύνη από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης έχουν οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 36/2019 - επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «απαιτείται νομοθετικά η προκήρυξη νέου διαγωνισμού».

Προσθέτει παράλληλα, μεταξύ άλλων, ότι «από την σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκηρύχθηκαν δύο διαγωνισμοί για την στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). Και στους δύο διαγωνισμούς  χρησιμοποιήθηκε η «δεξαμενή» των εποχικών πυροσβεστών, όπως θα γίνει και φέτος», χωρίς ωστόσο να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τις συμβάσεις που λήγουν και τους χιλιάδες που μένουν άνεργοι.

Σημειώνεται ότι ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου σε δήλωσή του για τις  συμβάσεις 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, που λήγουν την 31η Οκτωβρίου και δεν θα ανανεωθούν -όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός- κάλεσε την «κυβέρνηση να ξαναδεί το θέμα με τη δέουσα προσοχή». 

«Αντίθετα, θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη, αδιαφορώντας για την πολύχρονη εμπειρία τους» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «ο υπουργός πανηγυρίζει για τον «μέσο όρο» των καμένων στρεμμάτων κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αποσιωπώντας το «μαύρο ρεκόρ» των 4 εκατ. καμένων στρεμμάτων από το 2019. Φαίνεται να ξεχνά, όμως, την αναντικατάστατη συνεισφορά των Εποχικών Πυροσβεστών όλα αυτά τα χρόνια, με τις ατελείωτες επιφυλακές και τις εξαντλητικές βάρδιες που κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν, αγγίζοντας τα όρια των σωματικών και ψυχολογικών αντοχών τους».

Και υπογράμμισε παράλληλα ότι «όπως ξεχνά και το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έμεναν άνεργοι επί έξι μήνες κάθε χρόνο, ενώ καλύπτονταν από επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες… Προσπαθεί, επίσης, ο υπουργός να «χρυσώσει το χάπι» με αόριστες υποσχέσεις για τη μοριοδότησή τους στις περιορισμένες προσλήψεις «δασοκομάντος» (ΕΜΟΔΕ) που θα γίνουν. Ωστόσο, η πολιτική αυτή ούτε τα 3.600 οργανικά κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα καλύπτει, ούτε αξιοποιεί ουσιαστικά τη «δεξαμενή» των έμπειρων Εποχικών Πυροσβεστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: