ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αδιαφορία και υποβάθμιση του Ειδικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας από την Κυβέρνηση

 


Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.- Έκδηλη η ανάγκη ίδρυσης και ανέγερσης Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Δυτ. Αχαΐα

O Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όπου εκφράστηκε η αγωνιώδης ανάγκη ίδρυσης και ανέγερσης Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ταυτόχρονα με τη διαπίστωση ότι για το υπάρχον ειδικό σχολείο που φοιτούν παιδιά με ποικίλες αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τόσο στο στεγαστικό του πρόβλημα όσο και στον προαύλιο χώρο, παραμένοντας για χρόνια σε κοντέινερ.

Στην συνέχεια μαζί με τον Σύλλογο μετέβησαν στο Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κώστα Κυριακόπουλο.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, τόσο ο βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου υπογράμμισαν  την αναγκαιότητα για άμεσες πρωτοβουλίες σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών και των ενηλίκων ΑμΕΑ

Ο βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε, για να χρησιμοποιηθεί δεόντως, τη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει καταθέσει προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εσωτερικών από 27/6/2024 -χωρίς βέβαια να έχει λάβει απάντηση-, μιας και η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και ο σεβασμός και αναγνώριση της διαφορετικότητας κάθε παιδιού αποτελούν βασική υποχρέωση της πολιτείας και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού.

Η ειδική εκπαίδευση διευκολύνει τα παιδιά με αναπηρίες και με άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον και να ενταχθούν ευκολότερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ταυτόχρονα, το Ειδικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, που σημειωτέον είναι το μοναδικό Ειδικό Σχολείο σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, αντιμετωπίζει, όπως και τα περισσότερα Ειδικά Σχολεία της χώρας, από την αρχή του σχολικού έτους, σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης βασικών υλικοτεχνικών υποδομών, κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και απειλεί την σωματική ακεραιότητα τους, γεγονός που συνιστά άλλη μια παράμετρο στην ανάγκη άμεσων ενεργειών.

Συνομολόγησαν ότι πρέπει:

– Να βελτιωθούν το συντομότερο δυνατό οι συνθήκες λειτουργίας του υπάρχοντος Ειδικού Σχολείου στην Κάτω Αχαΐα.

– Εδώ και τώρα να προχωρήσει η λειτουργία ΕΕΕΕΚ στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Καλαμακίου.

– Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη ανεύρεσης χώρων εντός των ορίων του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

– Με την συνδρομή όλων -Δημοτικής αρχής, Συλλόγου γονέων, Οικογενειών, Περιφέρειας, πολιτικών εκπροσώπων και κοινωνικών φορέων- να διεκδικηθεί η ανέγερση σύγχρονου κτηρίου που θα στεγάσει τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: