ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΝΔ έφερε και ψήφισε Μνημόνιο Συνεργασίας με χώρα υπό στρατιωτική χούντα

 

Αλ.Μεϊκόπουλος:Καταψηφίζουμε το Μνημόνιο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γκαμπόν, που τελεί υπό την δικτατορία στρατιωτικών!

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ως εισηγητής ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επί της κύρωσης του Μνημονίου συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ Ελλάδας και Γκαμπόν.

Ο Βουλευτής χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι ήρθε προς κύρωση στην ελληνική Βουλή διεθνής σύμβαση με μια χώρα, όπου από τον Αύγουστο του 2023 έχει καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα μια στρατιωτική δικτατορία και έχουν καταλυθεί όλοι οι θεσμοί της δημοκρατίας.

Όπως εξήγησε, από την υπογραφή του Μνημονίου σε επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην Γκαμπόν τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα κι εμείς καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε μια διμερή σύμβαση σαν αυτές να μην έχουν συμβεί.

«Ερωτήθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών για την κύρωση του Μνημονίου συνεργασίας μέσα στην πολιτική συγκυρία που έχει διαμορφωθεί στην Γκαμπόν; Και αν ναι, ποια ήταν η γνώμη του;»

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βρούτσης ανέφερε στην Επιτροπή ότι «σε αυτές τις συμφωνίες δεν εξετάζουμε χρόνους, καθεστώτα, πολιτεύματα και λειτουργίες», υπερασπιζόμενος την κύρωση μιας σύμβασης για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού ιδεώδους με μια χώρα υπό στρατιωτική δικτατορία.

Εμείς πιστεύουμε, ότι όλες οι διακρατικές συμφωνίες αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στον τρόπο με τον οποίο η χώρα συμπεριφέρεται στο διεθνές στερέωμα και ασκεί εξωτερική πολιτική.

Η κύρωση ενός Μνημονίου συνεργασίας με την Γκαμπόν που κυβερνάται από στρατιωτικούς πραξικοπηματίες, έναν μεταβατικό Πρόεδρο που αναζητά διεθνώς στηρίξεις και σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου, θα αναγνωρίζει και θα νομιμοποιεί το στρατιωτικό καθεστώς που επενέβη διά της βίας στην πολιτική διαδικασία.

Επομένως, δεν υπερψηφίζουμε την σύμβαση αυτή, και επιφυλασσόμαστε για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Γκαμπόν με το που η χώρα αποκτήσει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη» ανέφερε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

Αναφερόμενος σε άρθρα του νομοσχεδίου για την ανταλλαγή γνώσης για τον σχεδιασμό, την οικοδόμηση και την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, έκανε ειδική αναφορά σε ζητήματα αθλητικών υποδομών της χώρας.

«Έχουμε μια κληρονομιά Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που κόστισαν πολύ, όμως χρησιμοποιήθηκαν λίγο. Αργήσαμε να ανοίξουμε την συζήτηση για την μεταολυμπιακή χρήση τους, την αξιοποίησή τους για αθλητικούς σκοπούς ή την μετατροπή και επαναχρησιμοποιήσή τους, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να εγκαταλειφθούν και να ρημάξουν. Το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες, οι εγκαταστάσεις του Beach Volley στο Φάληρο, που πρόσφατα μάλιστα κάηκαν, τα Ολυμπιακά Κέντρα στο Ελληνικό που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν και καταστράφηκαν, δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να πούμε ότι διαθέτουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις αθλητικές μας υποδομές», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: