ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά στη Θεσσαλονίκη

 - Η Έλενα Κουντουρά στη Θεσσαλονίκη- Συναντήσεις με φορείς και οργανώσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών



Συναντήθηκε με φορείς και οργανώσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών

 


Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά σε ολοήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαρτίου πραγματοποίησε από κοινού με την Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου διαδοχικές επισκέψεις σε φορείς, δομές και οργανώσεις με έργο και πολύπλευρες δράσεις στη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Σε συνάντηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με την Χρύσα Γεωργιάδου Α` Αντιπρόεδρο του ΕΕΘ, τη Ματίνα Σιώχου, μέλος του ΕΕΘ και τη Σοφία Μαυρίδου, μέλος ΕΕΘ, Αντιδήμαρχο Ισότητας στο Δήμο Δέλτα, η Έλενα Κουντουρά ενημέρωσε για το πενταετές έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM και έγινε μία παραγωγική συζήτηση για αναγκαία ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν άμεσα το επόμενο διάστημα για τη στήριξη της γυναίκας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο επίσκεψης σε δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Έλενα Κουντουρά και η Κατερίνα Νοτοπούλου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ευθύμιο Χατζηθεόκλητο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τη δικηγόρο Δώρα Βέττα στην γυναικεία οργάνωση ΔΙΟΤΙΜΑ, που εξειδικεύεται σε ζητήματα φύλου και ισότητας, άρσης των έμφυλων διακρίσεων, πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Στο δραστήριο σωματείο της Θεσσαλονίκης Albatros με έργο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ανέργων και των προσφύγων, συζητήθηκε η λειτουργία και οι πολύπλευρες δράσεις της δομής καθώς και οι προτεραιότητες, με τη Μαίρη Κουσκούση, τη Λίλα Μπιτοπούλου, τη Δήμητρα Χατζηγιαννάκη, τη Μαρία Τοπαλίδου, τη Ντίνα Ντισλή, τη Λίντα Σαλαμέρτη και τη Μαρίνα Ασβεστά.

Στη γυναικεία οργάνωση SHE-Society for Help And Empowerment στη Θεσσαλονίκη, με την Κική Αραβίδου, τη Λένα Διαμαντή, και την Ελένη Σταυροπούλου, ιδρύτριες της οργάνωσης, καθώς και με άλλα μέλη της οργάνωσης έγινε αναφορά στο έργο, τις δράσεις και τις προτεραιότητες στη στήριξη των γυναικών.

Στη συνάντησή με την Χλόη Κούσουλα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Γυναικών ΙΡΙΔΑ, συζήτησαν για τις υπηρεσίες προστασίας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων γυναικών, για το έργο του Κέντρου και για τις προτάσεις της Έλενας Κουντουρά μέσα από εκθέσεις και ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να υπάρξει πολύπλευρη ενίσχυση των δομών υποστήριξης των γυναικών και παιδιών.

Η Ευρωβουλευτής σε όλες τις συναντήσεις ενημέρωσε για τις σημαντικές νίκες στην Ευρωβουλή για τα δικαιώματα των γυναικών στην πενταετή θητεία, που επισφραγίστηκαν από την Κύρωση από την ΕΕ της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, του διεθνούς δεσμευτικού νομικού κειμένου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας,και την ευρωπαϊκή Οδηγία για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών που θα έρθει προς τελική ψήφιση στην Ολομέλεια.

Η Έλενα Κουντουρά πίεσε για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης της έμφυλης βίας στην ΕΕ, ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση- Ψήφισμα για τον “Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά” και με την έκθεση που συνδιαμόρφωσε για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.

Σημαντική ακόμη νίκη της πενταετούς αυτής θητείας ήταν η οδηγία Women on Boards, για την ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, που είχε προηγουμένως παγώσει για δέκα χρόνια στο Συμβούλιο, καθώς και τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα μισθολογικής διαφάνειας για την αντιμετώπιση του χάσματος των μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών για εργασία ίσης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: