ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη για την προστασία του κράτους δικαίου στη χώρα


Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στη Ναυτεμπορική TV και στη Ν. Λειβαδάρη

Ξεκινώντας την παρέμβασή της, με αφορμή ερώτηση για το πρόσφατο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Υπ.Εσ., η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ είπε χαρακτηριστικά: «Το κράτος δικαίου στη χώρα μας και η ασφάλεια των πολιτών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Σε καμία από τις υποθέσεις και τα μεγάλα σκάνδαλα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεκινώντας από τις υποκλοπές, το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και φθάνοντας σήμερα στη διαρροή δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα έρευνας. 

Συγκεκριμένα, για τη διαρροή δεδομένων τα ερωτήματα παραμένουν για μία ακόμη φορά αναπάντητα: πότε, πώς και προς τα που διέρρευσαν, ποια είναι τα ψηφιακά αποτυπώματα της διαδικασίας. Όλα τα ερωτήματα είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν επειδή η κυβέρνηση δηλώνει εύθικτη. Έχει καταντήσει πλέον αστείο! » είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στο δυστύχημα των Τεμπών τόνισε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί τη συγκάλυψη των ευθυνών». Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα δικαιωθούν οι συγγενείς για τον άδικο χαμό αυτών των ανθρώπων ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί στη χώρα. Αυτό είναι ένα κοινό αίσθημα διάχυτο στην ελληνική κοινωνία. Θυμίζω τη διαδικασία της εξεταστικής στη Βουλή όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την έλευση κρίσιμων μαρτύρων στην επιτροπή, κλείνοντας άρον-άρον τις διαδικασίες. Ήταν κι αυτό μία πτυχή της διαδικασίας συγκάλυψης των ευθυνών. Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση –κατόπιν και της μήνυσης κατά του κ. Καραμανλή- να αρθεί η ασυλία του και να πάει στη δικαιοσύνη, να δικαστεί και να λάμψει η αλήθεια».

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια της κυβέρνησης να μιλήσουμε για το πλήγμα που έχει καταφέρει στο κράτος δικαίου. Διότι οφείλονται απαντήσεις, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ελληνική κοινωνία. Αυτή τη βασική της υποχρέωση επιχειρεί να παρακάμψει η κυβέρνηση και προσφάτως να «ισοφαρίσει» τάχα με κινήσεις αντιπερισπασμού θέτοντας ηθικό θέμα περί επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» όμως «αυτές οι κινήσεις αντιπερισπασμού δεν καταλήγουν πουθενά, ούτε μπορούν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία». «Δεν υπάρχει θολό τοπίο», συνέχισε η Ό. Γεροβασίλη «ο κ. Κασσελάκης ήρθε στη χώρα, ο ίδιος εμφάνισε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ό, τι χρειαστεί θα απαντηθεί, το πόθεν έσχες θα κατατεθεί εντός προθεσμίας και όλα θα απαντηθούν».

Στη συνέχεια της συνέντευξής η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια τρικυμία», «αυτή η περίοδος έκλεισε, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και συντεταγμένος θα δώσει την μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών. Ήδη οι προτάσεις και οι θέσεις μας έχουν βγει στη δημοσιότητα και η εξωστρεφής πολιτική δραστηριότητα του κόμματος είναι πλέον έντονη. Αυτό εκτιμώ ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις επερχόμενες εκλογές».

«Προφανώς όλοι κρινόμαστε και μάλιστα καθημερινά και βεβαίως οι εκλογές όπου οι πολίτες που έχουν και τον ισχυρό λόγο, με την ψήφο τους δηλώνουν και την άποψή τους και την σχέση τους με το κάθε κόμμα» σημείωσε στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή για κανέναν μας ούτε μια ημέρα». «Από κει και πέρα» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες, οι διαδικασίες οι συνεδριακές είναι αυτές που καθορίζουν τις θέσεις, το καταστατικό, εκλέγουν Πρόεδρο και με αυτή την έννοια δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αυτή την στιγμή, το συνέδριο ολοκληρώθηκε, οι αποφάσεις του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστές από όλους μας».

Αναφορικά με το σενάριο ‘αποκήρυξης’ της περιόδου 15-19 ως προϋπόθεση μίας νέας φυσιογνωμίας του κόμματος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «στην πολιτική δεν υπάρχουν αποκηρύξεις, αλλά συνέχειες, προφανώς και ιστορική συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινάει από το 2012 που είναι η εποχή της ανόδου των ποσοστών του, συνεχίζει ως κυβερνητικό κόμμα και μέχρι σήμερα, έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στα μεγάλα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας». «Υπάρχει ιστορία πια πίσω μας με χρήσιμα συμπεράσματα και για τα θετικά και για τα αρνητικά αυτής της περιόδου και βεβαίως όλα αυτά αποτελούν και την σημερινή μας παρακαταθήκη για τα περεταίρω». «Βεβαίως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, χρειάζονται αλλαγές τις οποίες και στη δική μας περίπτωση θα συναποφασίσουμε συντεταγμένα ποιες είναι αυτές οι αλλαγές που πρέπει να συμβούν». «Έχουμε δώσει πολλοί άνθρωποι την ψυχή μας σε όλη αυτή την περίοδο, έχουμε βγάλει όλοι τα συμπεράσματά μας και αυτά είναι και η δύναμή μας για το μέλλον».

"Αδιαμφισβήτητη" χαρακτήρισε η κ. Γεροβασίλη την παρακαταθήκη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος άφησε πολύ μεγάλο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην περίοδο 15-19 η οποία απελευθέρωσε τη χώρα μας από τα οικονομικά δεσμά των μνημονίων παραδίδοντας στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη μία χώρα στα πόδια της, με ρυθμισμένο χρέος και γεμάτα ταμεία». Ερωτώμενη περί πιθανότητας επιστροφής Τσίπρα στην πρώτη γραμμή απάντησε ότι «όπως ο ίδιος έκρινε αναγκαίο να παραμερίσει και να εκλεγεί νέος πρόεδρος έτσι θα εξακολουθεί να κρίνει τις κινήσεις που κάνει. Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενη τέλος για τον δικό της ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά κατόπιν του Συνεδρίου, η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «εγώ είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπηρετώ το κόμμα μου από όποιο ρόλο αναλάβω, το έχω κάνει στην μακρόχρονη διαδρομή μου από διάφορες θέσεις και συνεχίζω».

 Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη για την προστασία του κράτους δικαίου στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: