ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

«Κινητή νεκροφόρα στην θάλασσα» το Euroferry Olympia

Παρανάλωμα του πυρός τα φορτηγά οχήματα, που μετέφερε το πλοίο. Επιβάτες νεκροί η αγνοούμενοι, ελλιπή συστήματα πυρασφάλειας... Αλλά για τον πρόεδρο της ΝΔ στην Αχαΐα, κ. Κουνάβη,  όλα λειτούργησαν άψογα!



Δηλώσεις στον ΑΝΤ1 οδηγού φορτηγού, φίλου δύο αγνοούμενων Ελλήνων οδηγών, αλλά για τον αντιπρόσωπο της Grimaldi στην Πάτρα, τον Αντ. Κουνάβη, πρόεδρο της ΝΔ Αχαΐας, όλα ήταν καλά!

Πως να προσπεράσεις την προσπάθεια του Προέδρου του Αντώνη Κουνάβη προέδρου ΔΕΕΠ της ΝΔ Αχαΐας, σχετική με την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο  Euroferry Olympia, στις 18 Φεβρουαρίου και ακόμη σήμερα ψάχνουν για την ανεύρεση τυχών επιζόντων στο κήτος του πλοίου; 

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ στην Αχαΐα, που τυγχάνει και ναυτιλιακός πράκτορας του Ομίλου Grimaldi στην Πάτρα:

 

Όλα λειτούργησαν άψογα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι:

«οι επιβαίνοντες που βρίσκονταν στις καμπίνες και στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου απομακρύνθηκαν άμεσα από αυτό με ασφάλεια»!

 

Κι ας κάηκαν άνθρωποι σαν τα ποντίκια, μέσα στα έγκατα του πλοίου!

 


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δύο μέρες πριν τον απόπλου του πλοίου για το «μοιραίο» δρομολόγιο, και συγκεκριμένα στις 16 Φλεβάρη, έγινε εκτεταμένη επιθεώρηση στο πλοίο από τις λιμενικές αρχές, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο το σύστημα πυρασφάλειας ήταν ελλιπές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις παρατηρήσεις. Εντοπίστηκαν ακόμα προβλήματα στις εγκαταστάσεις υγιεινής, στον εξαερισμό, ακόμα και στο φαγητό ότι ήταν βρώμικο. Ωστόσο το πλοίο απέπλευσε κανονικά.

Πως μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλα λειτούργησαν τέλεια, όπως ισχυρίζεται ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Πάτρα, Αντώνης Κουνάβης, που ταυτόχρονα συμβαίνει να είναι και Πρόεδρος στην Οργάνωση της ΝΔ στην Αχαΐα; Ταυτίστηκε με την άποψη της εταιρείας, που έχει συμφέρον να περάσει αβρόχοις ποσί αυτή η υπόθεση, που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά και οδήγησε στο θάνατο ανύποπτους ανθρώπους;  

Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς, λέει μία παλιά ελληνική παροιμία. Που σημαίνει ότι δεν συνάδουν τα συμφέροντα των θυμάτων στην συγκεκριμένη υπόθεση, με αυτά της Εταιρείας την οποία εκπροσωπεί ο Αντ. Κουνπάβης στην πόλη της Πάτρας.

Αλλά αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ, περί στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, λες και δεν υπάρχει διαφορά με τις ανάγκες των πολιτών γενικότερα.

 

 Αποκαλύψεις Άγγελου Μικρούλη!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Άγγελος Μικρούλης, οδηγός φορτηγού και φίλος δύο αγνοούμενων Ελλήνων οδηγών, αποκάλυψε:

«Στα γκαράζ έχει κάτι σκαλιά, ανθρωποθυρίδες, που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να μην πηγαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Από εκεί που βγήκε ο Λευκορώσος, μπορούσαν αντίθετα να πάνε για έρευνα. Είναι "υπόγειο" το γκαράζ, είναι μέσα στην θάλασσα. Αυτά τα γκαράζ σφραγίζονται» σημείωσε

Ο κ. Μικρούλης κατήγγειλε ότι αυτά τα καράβια «είναι κινητή νεκροφόρα στην θάλασσα». «Ο καθρέφτης μου είναι 30 πόντους, μου λένε "κλείσε τον καθρέφτη αφού παρκάρεις" και φέρνουν κολλητά το άλλο αυτοκίνητο. Αν δεν βγω εκείνη την στιγμή, εγκλωβίστηκα μέσα στο αυτοκίνητο»,  είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν έχει καιρό, κοπανάει το ένα αυτοκίνητο με το άλλο».

«Εγώ κοιμόμουν στο αυτοκίνητο, γιατί πώς να πας επάνω; Πας να ακουμπήσεις στην καρέκλα και βρίσκεις τόση μάκα στην καρέκλα. Το καλοκαίρι δεν σου δίνουν την καμπίνα ακόμη και αν την έχεις πληρώσει, γιατί την πουλάνε στον τουρίστα. Στην Ηγουμενίτσα πούλησαν την καμπίνα, παρότι την είχαμε πληρώσει μαζί με άλλους δύο οδηγούς. Μας ξύπνησαν μέσα στην νύχτα. Με έβαλαν να κοιμηθώ στο κρεβάτι του κρατητηρίου, που όμως δεν άνοιγε η πόρτα από μέσα και εγκλωβίστηκα εκεί!», ανέφερε σχετικά με τις συνθήκες στο πλοίο.

 

Όλα καλά ήσαν λέει ο Όμιλος Grimaldi!

Στο μεταξύ, σε σχέση με τους ''πρόσφατους ισχυρισμούς του Συνδικάτου/Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΟΦΑΕ) σχετικά με ''υποτιθέμενες κακές συνθήκες ταξιδιού των μελών του'' στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο πήρε φωτιά τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2022, ο Όμιλος Grimaldi διαψεύδει τα αδιάψευστα, με δήλωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όπως και τα άλλα πλοία του Ομίλου Grimaldi, το Euroferry Olympia υποβάλλεται σε τακτικό καθαρισμό και απολύμανση τόσο των καμπινών όσο και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι εργασίες συντήρησης είναι συνήθη πρακτική. Οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην Ηγουμενίτσα, όπου το Euroferry Olympia υποβλήθηκε σε επιθεώρηση και έλεγχο από τις ελληνικές Λιμενικές αρχές (συμπεριλαμβάνονται και τα συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης), η οποία έληξε με ικανοποιητικά αποτελέσματα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: