ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τρεις όροι του Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος

Μακρόν Πούτιν
EPA/MICHEL EULER (Φωτογραφία αρχείου)

Επικοινωνία μεταξύ του Εμανουέλ Μακρον και του Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον Γάλλο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός.

Όσον αφορά στο διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:

  • άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών
  • προστασία των αστικών υποδομών
  • εξασφάλιση των οδικών αξόνων πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας ο Β. Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί τους τρεις όρους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την προστασία του αστικού πληθυσμού και την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Τέλος, ο Εμ. Μακρόν, ζήτησε να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Β. Πούτιν τις επόμενες μέρες, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης, με τη γαλλική προεδρία να σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας συμφώνησε και σε αυτό.

Βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών!

Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας και της Ουκρανίας προσδιόρισαν σήμερα μια σειρά από θέματα προτεραιότητας δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. Ρωσία και Ουκρανία συζήτησαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου γύρου συνομιλιών στο εγγύς μέλλον, συμπλήρωσε. Βρέθηκαν κοινά σημεία στις συνομιλίες, σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατό να υπάρξουν στο μέλλον κοινές θέσεις ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής ρωσικής αντιπροσωπείας σύμφωνα με το sputniknews.gr. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα διεξαχθεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας συμπλήρωσε ο ίδιος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

CNN: Σε αποκλιμάκωση της ρητορικής προχωρά ο Λευκός Οίκος

Για προσπάθεια αποκλιμάκωσης από πλευράς των ΗΠΑ κάνει λόγω το CNN αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την κατάσταση συναγερμού στην οποία έθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι σχετικά με τη χρήση των απειλών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι προσθέτοντας ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μειώσουμε, να αποκλιμακώσουμε τη ρητορική».

Παράλληλα η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ να δημιουργήσουν ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση «δεν είναι καλή ιδέα» ούτε και κάτι που επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν.

avg.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: