ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ο τηλεπωλητής βιβλίων πιάστηκε αδιάβαστος!

 

Εκτέθηκε μέσω της Ωραίας Ελένης » του Ομήρου, που όπως αφελώς υποστήριξε «δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή πώς είναι η Ωραία Ελένη». Τον περιλαβε όμως ο συγγραφέας Ν. Σαραντάκος και τον... ενημέρωσε!

Κριτική στο ΚΙΝΑΛΛ, για την θέση του απέναντι στην καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη, θέλησε να κάνει  ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο τηλεπωλητής βιβλίων αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και απεδείχθη πως είναι μόνον τηλεπωλητής και ούτε καν δεν ανοίγει βιβλίο να διαβάσει από τα προς πώληση, που διαφημίζει, όταν δεν είναι υπουργός!

Είπε λοιπόν:

«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή ότι προσπαθεί να πολιτευτεί κρυπτόμενος. Έχω μία θεωρία για αυτό. Είναι καλή συνταγή στην πολιτική αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω "η συνταγή της Ωραίας Ελένης". Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή πώς είναι η Ωραία Ελένη. Ούτε αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή ή αδύνατη. Ο καθένας ονειρεύεται την "Ωραία Ελένη" όπως αυτός θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και ω του θαύματος, ο γνώστης προέλευσης των ελληνικών λέξεων, που διατηρεί προσωπική διαδικτυακή σελίδα, γι αυτό το σκοπό, ο κ. Νίκος Σαραντάκος, μεταφραστής και συγγραφέας, τον περιέλαβε από την σελίδα του στο fb και τον ενημέρωσε ότι:

«Στο Γ121 υπάρχει Ἑλένῃ λευκωλένῳ, με άσπρα χέρια δηλαδή, ενώ στο Η355 λέει Ἑλένης ... ἠϋκόμοιο, που αυτό είναι άλλος τύπος του "ευκόμου" δηλαδή ομορφομαλλούσα. Αυτό το επίθετο το χρησιμοποιεί πεντέξι φορές ακόμα, ενώ και στην Οδύσσεια τη χαρακτηρίζει "καλλίκομον"».

Το ΚΙΝΑΛ βέβαια, βρήκε την ευκαιρία για την παρουσία του... πολυξερίδη  Άδωνι και με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για απρέπεια Γεωργιάδη και για «πόλεμο εντυπώσεων».

Και το επιμύθιο από την όλη ιστορία είναι πως... χάλασε η βιτρίνα του Άδωνι. Πάλι, διότι δεν είναι η πρώτη φορά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: