ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Γ. Τσίπρας: Ανθρωπιστική βοήθεια ΝΑΙ, όπλα ΟΧΙ!

Ο Γιώργος Τσίπρας στη Βουλή, 2021.
(Φωτ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Το θέμα της αποστολής οπλισμού ακόμα και σε χώρα αμυνόμενη - ακόμα και αν απειλείται η εθνικής της κυριαρχία - υπάρχουν θεσμοί που το αποφασίζουν καθώς είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής και δεν είναι θέμα άμυνας, γι’ αυτό και θα έπρεπε να υπάρχει η εμπλοκή του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που δεν προκύπτει, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας στον Κώστα Σαββόπουλο και στη Μαρία Θανασούλια εξήγησε πως είναι και αρνητικές και κρίσιμες οι ημέρες που ζούμε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τίποτα δεν θα είναι από εδώ και πέρα ίδιο. Τόνισε μάλιστα πως απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από την κυβέρνηση.

Επισήμανε πως καλό είναι να μάθουμε την άποψη του κ. Δένδια, που δεν την έχουμε ακούσει για τις ενέργειες Μητσοτάκη, οι οποίες έγιναν με επιπόλαιο και βιαστικό τρόπο, αφού μάλιστα δεν κλήθηκε ούτε το ΚΥΣΕΑ.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι πράγματι ο ουκρανικός λαός χρειάζεται βοήθεια και η χώρα μας πρέπει να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια, να ζητήσει πχ να περιθάλψει Ουκρανούς και όχι όπλα.
Τα υπόλοιπα θέλουν πολύ σοβαρή σκέψη πριν αποφασιστούν και αυτή η σοβαρή σκέψη δεν φαίνεται να υπάρχει.

Για την ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στη χώρα μας εξήγησε ότι πρόκειται για κείμενο που ξέφευγε τελείως από τη διπλωματική γλώσσα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινούνται.
«Ήταν εξαιρετικά επιθετική, σχεδόν απειλητική ήταν θα έλεγε και νομίζω πως πρέπει να μαζευτούν» και «Κατανοώ ότι υπάρχει πόλεμος αλλά ακόμα και μέσα σ’ έναν πόλεμο υπάρχουν όρια από όλες τις πλευρές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι κυρώσεις κατά τη Ρωσίας και οι διπλωματικές κινήσεις για να σταματήσει την εισβολή και να αποσύρει τα στρατεύματα της δεν περιορίζονται σε μέτρα πίεσης αλλά μπαίνουμε πλέον σε έναν δρόμο πλήρους ρήξης Δύσης με τη Ρωσία και αποβολής της από τη διεθνή δυτική κοινότητα, σημείωσε. Αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και γεωπολιτικούς και μπαίνουμε σ’ έναν δρόμο που το μάρμαρο τελικά θα το πληρώσουν οι λαοί, οι εργαζόμενοι της Ευρώπης.

Τα προβλήματα επιβίωσης, ενεργειακής ασφάλειας θα οξυνθούν και στην Ελλάδα και φαίνεται δεν υπάρχει αξιολόγηση και ενσυναίσθηση για το που πάνε τα πράγματα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: