ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 Δημοπρατούνται τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο Νοσοκομείο Πύργου – Ν. Φαρμάκης: «Σε λίγους μήνες έγιναν όσα δεν είχαν γίνει επί χρόνια, κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο»

Σε τροχιά εκκίνησης τίθενται δύο πολύ σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης δομών υγείας στη Δυτική Ελλάδα.

Αποφασίστηκαν μετά τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Πρόεδρο, Τιμολέων Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αθανάσιο Γιάνναρη και στελέχη της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» στην Αθήνα, κατά την οποία επισφραγίστηκε η διαδικασία δημοπράτησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας  και του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ηλείας.

Φορέας υλοποίησης των έργων θα είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε., ενώ η χρηματοδότησή τους έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».  Σημειώνεται ότι επρόκειτο για δύο έργα που κινδύνευαν να χαθούν, καθώς κατά την παλαιότερη ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, οι δικαιούχοι δεν υπέβαλλαν εγκαίρως τα τεύχη δημοπράτησης προς έλεγχο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Έτσι, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία, αποφάσισε την απένταξη και επανένταξή τους, με δικαιούχο την ΚΤΥΠ Α.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους.

«Δρώντας με γνώμονα την αξιοποίηση και του τελευταίου διαθέσιμου ευρώ προς όφελος του τόπου μας – και ιδιαίτερα των πολύτιμων δομών υγείας – αλλά και το κορυφαίο αξίωμα της αποτελεσματικότητας που διέπει την στρατηγική μας, πετύχαμε να διασώσουμε δύο πολύ σημαντικά έργα που ουσιαστικά είχαν χαθεί» ανέφερε ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, ευχαριστώντας τους κ.κ. Κατσίπο και Γιάνναρη, τα στελέχη της ΚΤΥΠ και τα στελέχη της Περιφέρειας, για την άμεση ανταπόκριση και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε μέσα σε λίγους μήνες να γίνουν όσα δεν είχαν γίνει επί χρόνια. «Η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων μας αποτελεί έργο ουσιαστικού εκσυγχρονισμού. Έργο με περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα καθώς θα μειωθούν οι ρύποι και θα εξοικονομούνται χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, αλλά και έργο πραγματικής αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η ανταπόκριση της ΚΤΥΠ στο αίτημά μας για άμεση προώθηση του έργου και η δουλειά που έγινε από τα υπηρεσιακά στελέχη της ΚΤΥΠ και της Περιφέρειας, αποδεικνύει πως το κράτος και η αυτοδιοίκηση μπορούν να δουλέψουν με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα υπέρ του πολίτη. Είμαι εξαιρετικά περήφανος και χαρούμενος για την εξέλιξη. Κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο, ο τόπος μας έχει αλλάξει πλέον ταχύτητες…» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης

Σημειώνεται ότι τα έργα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας προβλέπουν την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Α,B,C, και M, προϋπολογισμού 6.432.684,38 ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες (κατασκευή θερμοπρόσοψης, αντικατάσταση στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης στα δώματα, αντικατάσταση του συνόλου των εξωτερικών πεπαλαιωμένων κουφωμάτων), αλλά και ηλεκτρομηχανολογικές (πχ αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης, ηλιοθερμικό συγκρότημα με  550 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών, αντικατάσταση και αναβάθμιση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με LED κ.α)

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, προϋπολογισμού 1.493.000 ευρώ, μεταξύ άλλων προβλέπονται οικοδομικές εργασίες (τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων, αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων εισροής ομβρίων), αλλά και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (αντικατάσταση καυστήρων, λεβήτων και ατμογεννητριών, ενεργειακή αναβάθμιση κλιματισμού, εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος με επιφάνεια επιλεκτικών συλλεκτών τουλάχιστον 400 τ.μ., Προμήθεια και εγκατάσταση Φ/Β συστήματος ισχύος 19,80 kWp, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα LED κ.α).

Στο αντικείμενο των δύο εργολαβιών έχουν συμπεριληφθεί  η εκπόνηση ενεργειακού ελέγχου και ενεργειακής επιθεώρησης μετά το πέρας των παρεμβάσεων, καθώς και η εκπόνηση μελέτης οργάνωσης και πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης κατά ISO 50001 από διαπιστευμένο φορέα.

Τέλος, κατά τη σημερινή συνάντηση, συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι διαδικασίες ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα και με τον ίδιο τρόπο, να ενταχθούν και να δημοπρατηθούν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αίγιο) και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου.

Στη συνάντηση, παρόντες ήσαν επίσης, ο Θεόδωρος Κυριαζόπουλος (Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ), η Αγγελική Βιτωράτου (Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού) και ο Σωτήρης Μάνθος (Προϊστάμενος Τμήματος Αρχιτεκτονικών Μελετών).

 



Φωκίων Ζαΐμης: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη δράση επίδοξων ηλεκτρονικών εγκληματιών»

Στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα Γνώμη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με θέμα  «Η εγκληματικότητα στην ψηφιακή εποχή εν μέσω πανδημίας – Τρόποι αντιμετώπισης και προστασίας των πολιτών», την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης. H εκδήλωση έγινε με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα,  του Υποστράτηγου, Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Μαρτζάκλη, του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελου Τσιγκρή, του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Παπακώστα  και άλλων έγκριτων ομιλητών.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ζαΐμης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η εγκληματικότητα υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων και κάθε εποχή είχε τις δικές της αναφορές, αιτίες, συχνότητα και βαναυσότητα. Το έγκλημα δεν αφορά μόνο ανθρωποκτονίες, αφορά επίσης την οικονομική απάτη και τη σεξουαλική κακοποίηση. Σήμερα το έγκλημα από έρευνες που έχουν γίνει είναι σε αριθμό μικρότερο από ότι τα περασμένα χρόνια απλά η ενημέρωση είναι ταχύτατη από όλα τα μέσα και η πληροφορία φθάνει γρήγορα σε όλους τους πολίτες. Επίσης λόγω των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα social media, δημιουργείται πιο εύκολη πρόσβαση στην εξαπάτηση λόγω της εύκολης επικοινωνίας. Έτσι, πολλοί χρήστες, αναπτύσσουν μερικές φορές σχέσεις εμπιστοσύνης με αγνώστους, κάτι το οποίο ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνο όπως και έχει αποδειχθεί κυρίως στις μικρές ηλικίες.

Παράλληλα, το ηλεκτρονικό έγκλημα μπορεί να εξαπατήσει οικονομικά, πολλές φορές όχι μόνο αφελείς αλλά και ανθρώπους που θεωρούν ότι μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα τους, επαναπαυόμενοι σε ένα άκρως επαγγελματικό – επενδυτικού χαρακτήρα προφίλ. Επίσης υπάρχουν και οι χάκερς που πολλές φορές έχουν εισβάλλει σε λογαριασμούς ,γι’ αυτό όσο μπορεί η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τέτοιου είδους εγκλήματα. Τα σοβαρότερα ηλεκτρονικά εγκλήματα είναι τα δογματικά που παρασύρουν κυρίως το νεαρό κοινό που στο τέλος φθάνουν μέχρι την αυτοκτονία τα θύματα αλλά και  τα σεξουαλικά που παρασύρονται άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας από παρανοϊκούς ή διεστραμένους.

Για όλα αυτά πρέπει να  γίνονται συνεχώς βήματα και να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να προστατευθεί η κοινωνία και να περιοριστεί η δράση επίδοξων ηλεκτρονικών εγκληματιών».

 

Πρόταση φιλοξενίας στην Αρχαία Ολυμπία του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών κατέθεσαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας 

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της διοικητικής έδρας και των χώρων διδασκαλίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, κατέθεσαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στην Ηλεία, του πρώην Υπουργού Κώστα Τζαβάρα και των Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στη ΓΓΑ εντάσσεται στο πλέγμα των 13 πρωτοβουλιών, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης στις 15 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα είναι ένας διαρκής επιμορφωτικός θεσμός για τα στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στόχος του να επιμορφώνει όσους ασχολούνται διοικητικά,για να αποκτούν επιπλέον γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση «καλής διακυβέρνησης», στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών κλπ.

Η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ινστιτούτου, συνδέει τις αξίες και την ηθική που πρεσβεύει ο αθλητισμός με τον ιερό χώρο που εμπνέει αυτές τις αρχές εδώ και χιλιάδες χρόνια: την Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό τοπόσημο, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ιδεωδών τους.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέρθηκε στην πρόθεση αξιοποίησης του νεοκλασικό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, το οποίο διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Συνέδεσε, μάλιστα, την πρότασή του με την εξελισσόμενη ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες, αλλά και με το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού που ετοιμάζει ο Δήμος.

Ο κ. Φαρμάκης υποστήριξε με ενθουσιασμό την πρόταση και δεσμεύτηκε να καλύψει κάθε πάγια ή έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει για τη φιλοξενία του Ινστιτούτου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «οι γνώσεις και η διαρκής επιμόρφωση, όσων δραστηριοποιούνται διοικητικά στον αθλητισμό, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει τα “όπλα” σε όσους εθελοντικά πασχίζουν και προσφέρουν στο κύτταρο του αθλητισμού μας, στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις ομοσπονδίες. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την άκρως ενδιαφέρουσα πρότασή τους και επιφυλάσσομαι για την απάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρώσουμε τις αρχικές διαδικασίες ίδρυσης του Ινστιτούτου». 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την άμεση σύσταση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία προκαταρκτικός κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης.

Για τις 13 θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε τρεις πολύωρες τηλεσυνεδρίες, η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή: Ο αριθμός των εγγραφών διοικητικών στελεχών από τα ερασιτεχνικά σωματεία ξεπέρασε τις 2.000 και πάνω από 11.000 ήταν οι προβολές των βίντεο, από όσους παρακολούθησαν τον α’ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσα από το κανάλι του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του ΠΑΠΕΛ στο Youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια: