ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Κα Μενδώνη, το έθνος σας ευγνωμονεί… ήδη από το 1982!

 

 Σία Αναγνωστοπούλου: «Δεν ήταν τελικά fake news η τοποθέτηση της πινακίδας με το  όνομα της Υπουργού Πολιτισμού στην Ακρόπολη”!

Σχετικά με την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη σύμβαση δωρεάς του Ελληνικού Δημοσίου με το ίδρυμα Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη, βουλευτής τονίζει:

«Δεν ήταν τελικά fake news η τοποθέτηση της πινακίδας με το  όνομα της Υπουργού Πολιτισμού στην Ακρόπολη».

Και συνεχίζει:

«Η ίδια η κ. Μενδώνη απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου,  αναγκάστηκε να παραδεχτεί στην ελληνική Βουλή ότι η πινακίδα που θα τοποθετούνταν στα Προπύλαια της Ακρόπολης με το όνομά της και το όνομα του δωρητή δεν ήταν "fake news". Αναγραφόταν επ' ακριβώς στο άρθρο 9 της Σύμβασης Δωρεάς. Η Λ. Μενδώνη χαρακτήρισε τον όρο αυτό "ευγενική πρόταση του χορηγού" που τελικά "δεν θα υλοποιηθεί".

Αυτό που δεν είπε η Υπουργός είναι ότι αυτός ο όρος υπογράφηκε τον Φλεβάρη του 2020 από 2 Υπουργούς και έναν Υφυπουργό της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να δεσμεύσει το ελληνικό δημόσιο για το αδιανόητο: την αναγραφή του ονόματός της μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης!

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Υπουργός Πολιτισμού είχε την πρόθεση να αναγράψει το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αλλά αναγκάστηκε να κάνει πίσω υπό το βάρος των αντιδράσεων.

Όμως η κ. Μενδώνη είναι υπόλογη για πολλά: Γιατί καθυστέρησε έναν σχεδόν χρόνο να καταθέσει στη Βουλή τη Σύμβαση Δωρεάς; Γιατί απέκρυψε από τη Βουλή τις τροποποιήσεις της Σύμβασης που αφορούν και στις περίφημες πλέον διαστρώσεις που δεν είναι για ΑΜΕΑ; Γιατί απέκρυψε διάφορα άλλα έγγραφα; Γιατί παραπλανά με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφήνει σκιές για το εμβληματικότερο μνημείο της χώρας; Για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κυρωθεί η Σύμβαση στη Βουλή, ας απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Όσο για την βαρύγδουπη ανακοίνωση αντιπερισπασμού της κ. Μενδώνη για τοποθέτηση επιγραφής στη βόρεια κλιτύ, «γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται», δεν θα σχολιάσουμε παρά μόνο: ευχαριστούμε κ. Μενδώνη για την ενημέρωση. Το έθνος σας ευγνωμονεί … ήδη από το 1982».

Δεν υπάρχουν σχόλια: