ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Την Τρίτη χλευάζουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την Τετάρτη της υιοθετούν. Αυτό προκύπτει από το νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ανακοίνωσε «οδικό χάρτη» για την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown.

 

Σία Αναγνωστοπούλου: Διάγγελμα εμπαιγμού για τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού

 

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τον κόσμο του Πολιτισμού́ συνεχίζεται. Το σημερινό́ διάγγελμα του Πρωθυπουργού έρχεται να επιτείνει την αγωνία και τη δυσχερή́ θέση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι του Πολιτισμού́ αφού́ το μονό που είχε να πει ήταν : «θα επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού́». Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αρνούνται πεισματικά́ να παρουσιάσουν ένα  σχέδιο επανεκκίνησης του Πολιτισμού́. Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του κλάδου όμως έχουν ανάγκη από ξεκάθαρες απαντήσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Όχι αόριστα διαγγέλματα με απουσία οποιασδήποτε προοπτικής.


Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για την πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήδη από τη Δευτέρα, με την κυβέρνηση επί μέρες να την απαξιώνει.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε εμβολιασμό για τους 30αρηδες, πρόταση που επίσης είχε καταθέσει εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε εκεί αλλά σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει το σταδιακό άνοιγμα, παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα για την κατάσταση της πανδημίας, η οποία ωστόσο δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία. «Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο μόλις χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν έως και δέκα μέρες για να μπουν σε ΜΕΘ.

ΚΚΕ: Ίδιο διάγγελμα με πέρυσι

«Ο πρωθυπουργός σήμερα έκανε σχεδόν το ίδιο διάγγελμα, όπως πριν ένα χρόνο, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σαν να μην έχει μετατραπεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ

Ελληνική Λύση: Ο Μητσοτάκης αυτοδιαψεύδεται

«Αφού ο πρωθυπουργός κατήργησε την Ανάσταση πολεμώντας την Ορθοδοξία, ανακοίνωσε την μερική αναστολή του καθολικού κλεισίματος» σημειώνει η Ελληνική Λύση.

«Δυστυχώς εδώ, δεν ισχύει το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

ΜέΡΑ25: Πινελιές αψυχολόγητης αυταρχικότητας

«Με εντολή Μητσοτάκη, ο ιός πλέον για δύο ώρες ακόμα μέσα στη μέρα, δε θα κολλάει. Από τις 3 Μαΐου και μετά, θα κολλάει μετά τις 11, αντί μετά τις 9 που ίσχυε μέχρι τώρα» τονίζει από την πλευρά του το ΜέΡΑ25.

«Είναι αυτές οι πινελιές αψυχολόγητης αυταρχικότητας που δυναμιτίζουν την όποια καλή προαίρεση μπορεί να είχε και ο πιο καλόπιστος πολίτης προς την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: