ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 Χαρ. Μπονάνος: Απαραίτητη η στελέχωση του αστυνομικού ιατρείου

 

 Την επάνδρωση του αστυνομικού ιατρείου με επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Υγείας Βασίλη Κικίλια, μεταφέροντας σχετικό αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης εστιάζει στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζοντας απόλυτα δικαιολογημένη και απαραίτητη την στελέχωση του ιατρείου για την παροχή  πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ένστολους πολίτες (εν ενεργεία, συνταξιούχους και στις οικογένειές τους).

«Για χρόνια η περιοχή μας διέθετε στρατιωτικούς ιατρούς που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της αστυνομίας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετα καθήκοντα, η λειτουργία ενός ιατρείου και οδοντιατρείου που θα παρέχουν πλήρως υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στην καθημερινή μάχη που δίνουν για την εφαρμογή νόμων» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπονάνος επισημαίνοντας ότι η στελέχωση με οδοντιάτρους θα ήταν ένα πρόσθετο όφελος για τους υπαλλήλους της ΕΛΑΣ και καταλήγει:

«Στην επάνδρωση μπορούν να συμβάλουν και ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι που θα λειτουργούν σε συγκεκριμένο χώρο με καθορισμένο πλαίσιο εργασιακής απασχόλησης. Η περιφερειακή αρχή είναι πρόθυμη να συμβάλει σε ό,τι η Πολιτεία κρίνει ότι μπορούμε να φανούμε αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας στους ένστολους συμπολίτες μας».

 

Ψηφιακή ημερίδα διαβούλευσης για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027

 

Ψηφιακή ημερίδα διαβούλευσης για φορείς και πολίτες πραγματοποιείται  την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, από τις 09.30 το πρωί, στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, για το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.

Τη διαδικασία θα ανοίξει με ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ η  Προϊσταμένη ΕΥΔ Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας. Άλκηστις Σταθοπούλου θα προχωρήσει στην  παρουσίαση των προτεραιοτήτων για την Προγραμματική  Περίοδο 2021 - 2027.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα, ο ανώτερος εμπειρογνώμων, Ευρωπαϊκής Επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης  Χρίστος Γκόγκος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: 

«Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο  2021-2027 -Προκλήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης», ενώ η   Programme Assistant, EU policies / ESF and FEAD in Greece and Cyprus Ευαγγελία Γερολυμάτου θα αναλύσει το θέμα: «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και  Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027». 

Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (Μονάδα Α’) Κωνσταντίνος Βλάχος  θα αναφερθεί στις «αναπτυξιακές, επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες του  ΕΤΠΑ για τις Περιφέρειες στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027». Ακολούθως, το στέλεχος της  Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και  Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (Μονάδα Β’) Μαίρη Ζαμπέλη θα αναφερθεί στο θέμα «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027».

Κατά το δεύτερο μέρος της διαδικασίας θα δοθεί ο λόγος σε φορείς και πολίτες. Συγκεκριμένα θα κληθούν να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι όσοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εγγραφεί στον κατάλογο ομιλητών και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, θα μεταδίδεται μέσω του ιστότοπου www.dytikiellada.gr, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης από το ευρύτερο κοινό, δεδομένου ότι ο ανοικτός διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη και με την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στην πλατφόρμα της διαβούλευσης: pde.espa2127.gr, που παραμένει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου 2021.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η ενημέρωση για τις διαδικασίες σχεδιασμού, τις προτεραιότητες της περιόδου 2021-2027, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δυτικής Ελλάδας  εν όψει της νέας περιόδου.

 


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, Π. Σακελλαρόπουλου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Πιτίτσας, Αργυρών και Σελλών

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, επισκέφθηκαν οι  Πρόεδροι  των τοπικών κοινοτήτων Πιτίτσας,  Ιωάννης  Αλεξόπουλος, Αργυρών,  Ανδρέας Μπασκούτας και Σελλών, Χρήστος Ζησιμόπουλος. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Θεόδωρος Ξυλιάς.

Οι εκπρόσωποι των  Τοπικών Κοινοτήτων μετέφεραν ζητήματα των περιοχών που εκπροσωπούν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε παρεμβάσεις – έργα βελτίωσης και συντήρησης που είναι απαραίτητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών από Αγ. Βασίλειο έως Πιτίτσα – Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσης, στο τμήμα Άνω Καστρίτσι προς Αργυρά και από την διασταύρωση της Π.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών Άγιος Βασίλειος έως το Πλατάνι.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών Αθανάσιο Μαυρομάτη προκειμένου να δρομολογηθούν – όπου απαιτείται - παρεμβάσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής.

Επίσης, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Προέδρους  Τοπικών Κοινοτήτων, κατά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη. «Έχει δοθεί σε όλους μας σαφής εντολή για άμεση οργάνωση καταγραφής ζητημάτων που εκκρεμούν και για σχεδιασμό επίλυσής τους. Αξιοποιώντας όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους, με σωστό προγραμματισμό, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, άμεση και διαρκή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, πιστεύουμε, πως  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ότι : «Oι απόψεις και οι προτάσεις όλων σας θα ληφθούν σοβαρά  υπόψη δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εσάς βρίσκεστε χρόνια στην υπηρεσία των πολιτών, γνωρίζετε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής σας και είστε στην πρώτη γραμμή. Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά απαραίτητη και πολύτιμη η συμβολή σας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων. Η συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση των Δήμων, των προέδρων των τοπικών συμβουλίων και της Περιφέρειας, είναι αναγκαία και πολύτιμη. Θα ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο δράσης το οποίο θα επιφέρει άμεσα και διαρκή αποτελέσματα ,έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Π.Δ.Ε. να νιώθουν ασφάλεια και ικανοποίηση».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα οικοδόμημα του οποίου τα θεμέλια είστε όλοι εσείς στην πρώτη βαθμίδα, στην πρώτη γραμμή. Ενωμένοι θα μπορέσουμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση στα συλλογικά προβλήματα εάν κινητοποιηθούμε εγκαίρως. Πρωτίστως, να καλύψουμε τα κενά του παρελθόντος και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε από κοινού τις κινήσεις μας για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου

 

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη διαμόρφωση θέσης για την μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου και ώρα 14:00.

Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, θα συζητηθεί επίσης  η επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών «Ιόλαος» που αφορά την  αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Δυτική Ελλάδα» σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών για το έτος 2021, αλλά και η πρώτη τροποποίησης του ετήσιου σχεδίου δράσεων Τουριστικής Προβολής έτους 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: