ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 

Συστηματικοί  έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του Πάσχα


Εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι έχουν σκοπό να προστατέψουν την Δημόσια υγεία και τον καταναλωτή από πρακτικές παραπλάνησης και εκτείνονται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή ζώντων ζώων, στους εμπόρους ζώντων ζώων και κρέατος και  στην λιανική πώληση.

Υπάρχει καθημερινή  παρουσία  της Δ/ντριας  Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Χαρίκλειας Οικονόμου, του προϊσταμένου του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνου Μήλιου και κτηνιάτρων σε όλα τα σφαγεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος που θα καταναλωθεί. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως και την παραμονή του Πάσχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με αφορμή τους ελέγχους επεσήμανε τα εξής: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες  βρίσκονται καθημερινά σε διάφορα  σημεία και πραγματοποιούν ελέγχους σε σφαγεία και σε  επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί  όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση». 

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει την αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων


Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων προχώρησαν ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Με την συγκεκριμένη πράξη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαπενταετία.

Με την Προγραμματική Σύμβαση θα εκτελεστούν οι εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποπεράτωση Δημαρχείου Καλαβρύτων».  Πρόκειται για το πρώην Διοικητήριο Καλαβρύτων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. Είναι ένα μεγάλο διώροφο κτίριο το οποίο έχει ανακαινιστεί από πλευράς οικοδομικών εργασιών και έχει στατικά ενισχυθεί με σκοπό να μεταστεγαστεί σε αυτό το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Υπολείπονται ωστόσο σημαντικές εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικό, τις οποίες θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 611.678 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και την τάχιστη δρομολόγηση των διαδικασιών, επισημαίνοντας ότι από το 2006 εκκρεμεί η ολοκλήρωση του κτιρίου.

«Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες, βοηθάμε τους Δήμους μας να ολοκληρώσουν σημαντικές υποδομές και παράλληλα, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε την επόμενη εποχή που πρέπει να μας βρει όλους απαλλαγμένους από τις παλιές ελλείψεις. Τα Καλάβρυτα, σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μία σύγχρονη αυτοδιοικητική έδρα, αντάξια της περιοχής. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των Δήμων και αυτοί στο δικό μας πλευρό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε να ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ολοκλήρωσε και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Ο τρόπος διεξαγωγής της δημοπράτησης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Ημερίδα με θέμα «Η επίδραση του COVID-19 στο ποδόσφαιρο»

 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν την  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η επίδραση του COVID-19 στον αθλητισμό, ειδικότερα στο ποδόσφαιρο και τις σχολές και ακαδημίες ποδοσφαίρου»  που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρα 14:00. 

Το σεμινάριο αφορά τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, όλους όσους εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στα τμήματα ανάπτυξης, διοικητικούς παράγοντες, προπονητές, αθλητές, γονείς,  κ.α.

Η εκδήλωση επιχειρεί να ανιχνεύσει την επίδραση του Covid 19 στην ψυχολογία των αθλητών, τη διατροφή τους και όσον αφορά το ποδόσφαιρο την προπονητική και τη λειτουργία των συλλόγων και ακαδημιών. 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακόμα μια φορά είναι αρωγός στους συλλόγους που ασχολούνται με ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην πατρίδα μας, το ποδόσφαιρο, ώστε μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ο αθλητισμός να επανακάμψει άμεσα, με τις λιγότερο δυνατό συνέπειες για όλους όσους ασχολούνται μ΄αυτό» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί από τα παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/82233965161?pwd=VUJBMzVqVGQyMGd0RjFOQThuYkg5QT09

 

Συντήρηση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας στις εθνικές οδούς Πατρών – Πύργου (παλαιά και νέα) και Πατρών - Τριπόλεως

 

Σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας θα γίνουν στους εθνικούς οδικούς άξονες Πατρών – Πύργου (παλαιά και νέα εθνική οδός) και Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει συντηρήσεις και αποκαταστάσεις: α) της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 32 χλμ (από ΧΘ 8+700 έως ΧΘ 40+700), β) της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 30 χλμ (από οδό Παπαφλέσσα έως Κ. Αχαΐα και τμήμα Λάππα) και γ) της Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως σε μήκος περίπου 70 χλμ (από πλατεία Μαρούδα έως ΧΘ 120+000).

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμών και επισκευών τάφρων, αγωγών και οχετών, όπως και των εξωτερικών ορίων του οδοστρώματος, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων και ολισθηρών  ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πινακίδων, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού καθώς και εργασίες πρασίνου.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της εργολαβίας και προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή οδική ορατότητα και ασφάλεια, προβλέπεται  ο πλήρης καθαρισμός του ερείσματος των οδών από φερτά υλικά σε πλάτος έως και 3 μέτρα ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο οι αντικαταστάσεις στηθαίων αναμένεται να φτάσουν σε συνολικό μήκος 8 χλμ.

«Το δικαίωμα στην μετακίνηση συνεπάγεται το δικαίωμα στην ασφάλεια. Και αυτά τα δύο δικαιώματα αποτελούν προϋποθέσεις βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης. Πάνω απ’ όλα όμως αποτελούν προϋποθέσεις… ζωής. Με αυτό το γνώμονα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στο σύνολο των οδικών αξόνων ευθύνης της Περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης.

 

Με ευρεία συμμετοχή η ψηφιακή διαβούλευση  για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 η ψηφιακή διαβούλευση με φορείς και πολίτες που οργάνωσαν, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Περισσότεροι από πενήντα εκπρόσωποι φορέων από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων, των ινστιτούτων έρευνας, της παραγωγικότητας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας είχαν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στην τρέχουσα φάση, παρουσιάζοντας προτάσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών σε περιφερειακό επίπεδο για τα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της επόμενης επταετίας.

Σε μια πρωτόγνωρη, συμμετοχική διαδικασία, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και έκαναν καίριες παρατηρήσεις, καταδεικνύοντας ότι έχουν γίνει κοινωνοί των πέντε νέων στρατηγικών που τίθενται ως βασικές κατευθύνσεις στη νέα προγραμματική περίοδο κι έδειξαν πρόθυμοι ο καθένας με τον τρόπο του να συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαβούλευση ξεκίνησε με τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και στη συνέχεια η  Προϊσταμένη ΕΥΔ Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου παρουσίασε τις προτεραιότητες για την Προγραμματική  Περίοδο 2021 - 2027.

Για το «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027- Προκλήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης», μίλησε ο ανώτερος εμπειρογνώμων Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης  Χρίστος Γκόγκος, ενώ η   Programme Assistant, EU policies / ESF and FEAD in Greece and Cyprus Ευαγγελία Γερολυμάτου αναφέρθηκε στο θέμα: «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και  Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027». Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και άλλων κοινωνικών φορέων.

Ο ανοικτός διάλογος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζεται με την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στην πλατφόρμα της διαβούλευσης: pde.espa2127.gr, που παραμένει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: