ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Διαδικτυακή ημερίδα: «Εμβολιασμός Covid-19 και Διαβήτης. Μύθοι και Αλήθειες»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», στo πλαίσιο της ορθής πληροφόρησης σχετικά με τον εμβολιασμό των ατόμων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνει ενημερωτική  ημερίδα (webinar) με θέμα: «Εμβολιασμός Covid-19 και Διαβήτης. Μύθοι και Αλήθειες», την Πέμπτη 22 Απρίλιου 2021 και ώρα 18:30.

Σκοπός είναι η σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, για την καταπολέμηση μύθων και φόβων, γύρω από τον εμβολιασμό των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν προκύψει, ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία αλλά και πλήρη γνώση ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ και της Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α Δυτικής Ελλάδος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας, ο Πρόεδρος Π.Ο.Μ.Α.ΜΕ.Α Δυτικής Ελλάδος, Αντώνης Χαροκόπος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου και η Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά»,  Βασιλική Γούλα.

Τον συντονισμό-σχολιασμό θα έχουν η Βασιλική Γούλα Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», και ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος, Μέλος Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

 Τοποθετήσεις θα κάνουν η Καρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι Covid-19» και ο Κωνσταντίνος Κούκιος, Συντονιστής/Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ν.Π. Άγιος Ανδρέας, με θέμα: «Εμβολιασμός ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

«Η σωστή και έγκυρη γνώση γύρω από τους εμβολιασμούς αποτελεί μονόδρομο για να ξεπεραστεί η  πανδημία, αφού με την επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας θα επιτευχθεί γρηγορότερα η ανοσία του πληθυσμού», τονίζει ο Χαράλαμπος Μπονάνος.  

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα προβληθεί μέσω του youtube στο link:

https://youtu.be/ZBXWAKTh2fA

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στη Νοηματική Γλώσσα.


Διαδικτυακή ημερίδα: «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «H νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου και ώρα 18.30 - 21.00.

Αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης αποτελούν οι ενεργειακές πολιτικές των επόμενων ετών που καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και για την εξωτερική πολιτική.

Η ημερίδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ενέργειας του κοινού και άλλων φορέων (Δήμοι, Οργανισμοί κ.α) ενώ σχετίζεται άμεσα με το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ) όπως και την επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και κλιματικών στόχων έως το έτος  2030.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί live streaming μέσω Youtube, στο ακόλουθο link:: https://www.youtube.com/watch?v=cvbTxyXALxA

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:35  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη

18:45  Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας ΠΔΕ - «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

18:55  Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών -  «Ηλεκτροκίνηση, νέο Εξοικονομώ και προτεραιότητες στον ενεργειακό τομέα»

19:10  Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) - «Τα επόμενα βήματα για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα»

19:20  Ιωάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε. - ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. - «Η ροή των χρηματοδοτήσεων των ΑΠΕ και η αξία των ΑΠΕ στη Δυτική Ελλάδα όπως αποτυπώνεται στον ΔΑΠΕΕΠ»

19:30 Δρ. Σπυρίδων Οικονόμου, Πρόεδρος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) - «Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και δράσεων Εξοικονόμησης ενέργειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τη στρατηγική συνεργασία του ΚΑΠΕ»

19:40  Νατάσα Κυρσανίδη,  Διευθύντρια Διεύθυνσης Πελοποννήσου & Ηπείρου ΔΕΔΔΗΕ - «Ο κρίσιμος ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση των στόχων του ΕΣΕΚ»

19:50 Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου -  «Οι  προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου και η ανταπόκριση της Αυτοδιοίκησης»

20:00 Χάρης Καλλιάρας, ειδικός σύμβουλος Δ. Παπαστεργίου (Δημάρχου Τρικκαίων-πρόεδρος ΚΕΔΕ) - «Οι πολιτικές με τις οποίες  η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει στη μάχη για ένα καλύτερο περιβάλλον»

20:10 Στυλιανός Μπλέτσας, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας ΤΕΕ - «Ενεργειακή ανάπτυξη με οικολογικό αποτύπωμα και κοινωνικό πρόσημο»

20:20 Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας -  «ΑΠΕ και Ταμείο Ανάπτυξης»

20:30 Θωμάς Κουτσουπιάς, Πρόεδρος Α.Σ. Ένωση Αγρινίου - «Ενεργειακές κοινότητες»

20:40 Γεώργιος Παπασταματίου,  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της  Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ - «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

20:50 Μαρία Μακρή, Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΠΔΕ - «Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

21:00 Πέρας ημερίδας

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Γιώργος Ροΐδης, διευθυντής της AGRINIOMEDIA.

 

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας,  υπό την Αμαλία Βούλγαρη

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία της Αμαλία Βούλγαρη Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαϊμης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

Στη συνεδρίαση φιλοξενήθηκε η γλύπτρια  Ιωάννα Παρασκευά η οποία  παρουσίασε την πρωτοβουλία της  Iamnotadoll_project, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους  και ιδιαίτερα τους νέους. Στόχος είναι να υιοθετήσουμε όλοι την ιδέα της ισότητας των φύλων μέσα από τον επιμορφωτικό ρόλο της τέχνης», δήλωσε η κ. Βούλγαρη και ανακοίνωσε ότι  το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα αναδειχτεί σύντομα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά οι άξονες πάνω στους οποίους θα δημιουργηθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Ισότητας Φύλων, εναρμονισμένο με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ισότητας Φύλων.

  

Συνεχίζεται ο ανοικτός διάλογος για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 διοργανώνουν ανοικτή ημερίδα διαβούλευσης για φορείς και πολίτες, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, από τις 09.30 το πρωί.

Στην ημερίδα που  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται μέσω του ιστότοπου dytikiellada.gr, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των στόχων της Περιφέρειας και συζήτηση με φορείς και πολίτες.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η ενημέρωση για τις διαδικασίες σχεδιασμού, τις προτεραιότητες της περιόδου 2021-2027, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δυτικής Ελλάδας  όψει της νέας περιόδου.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν διαδικτυακά θα πρέπει να εγγραφούν στον κατάλογο ομιλητών χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=SDiKibOuqk6yfpuUbntpI9MBBJ0YziJHu_cIqzNl60pUOTNENUFZTFpSWkk0TlpNTldON0FPSzdKQS4u

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο, μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, το οποίο έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα της διαβούλευσης: pde.espa2127.gr

Η διαβούλευση παραμένει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: