ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Χρ. Κορδάς για το Τρένο: Τουλάχιστον ήσαν ευγενείς!

 

Υποστήριξε  στο δημοσιογράφο Γ. Γεωργόπουλο, πως η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για την υπογειοποίηση και ο Δήμος πρότεινε μέρος της δαπάνης του έργου, να το επωμιστούν οι πολίτες της Πάτρας!

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ήσαν ευγενείς ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο υπουργός Καραμανλής, κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο Χρ. Κορδά, όπως μας πληροφόρησε σήμερα ο δεύτερος μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο σχετικά με την άρνηση υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα.

Ενώ, ο Σπρίτζης και ο Τσίπρας ήταν αγενείς, αγενέστατοι; Μάλλον είναι φανερή η αιχμή και εμείς που ζούμε στην Πάτρα την καταλαβαίνουμε!

Τώρα πως συμβιβάζεται να έχουν πει τόσα ψέματα κατά την διακυβέρνησή τους, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση να εκφράζουν ευγένεια, είναι περίεργο. Ίσως όμως να πρόκειται για νέο είδος ευγενικών ψευτών!

Ο Πατρινός Λάμπρος Λαμπρόπουλος, σχολιάζοντας  την στάση της δημοτικής αρχής αναφέρει τα παρακάτω:

«Η χθεσινή συνάντηση Καραμανλή-Πελετίδη για την υπογειοποίηση του τρένου, ως γνωστόν κατέληξε σε φιάσκο με τον υπουργό να αντιμετωπίζει τον δήμαρχο της Πάτρας σαν αυτό που πραγματικά είναι..

Εναν ακίνδυνο φτωχό συγγενή της ΝΔ και του Μητσοτάκη! Αποτελεί εμπαιγμό για την πόλη και τους αγώνες της, ότι το έργο δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο.

Αποτελεί δε κόλαφο και για τον Πελετίδη, ο οποίος φαίνεται εξάντλησε όλη του την ενέργεια και δράση σε κινητοποιήσεις προς την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα παραμένει παθητικός συνομιλητής της Νέας Δημοκρατίας!

 Σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και τον δημοσιογράφο Γ. Γεωργόπουλο, ο αντιδήμαρχος Χ. Κορδάς υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για την υπογειοποίηση και πρότεινε μέρος της δαπάνης του έργου άκουσον άκουσον, να το επωμιστούν οι πολίτες της Πάτρας!!!

Για να διασκεδάσει δε το φιάσκο της συνάντησης Καραμανλή-Πελετίδη είπε το εξής αμίμητο που μόνο οργή προκαλεί: Μπορεί να κατέληξε σε φιάσκο η συνάντηση αλλά ήταν ευγενέστατοι''!

Γιατί δεν αντέδρασε και δεν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν ο Σπρίτζης και ο Τσίπρας ήταν αγενείς, αγενέστατοι, είναι φανερό και εμείς που ζούμε στην Πάτρα το καταλαβαίνουμε»!

Πάντως, σύμφωνα με Δελτίο της δημοτικής Αρχής Πελετίδη, που ωστόσο αρνείται πληροφόρηση στο Istologio G. Mosxou, καθότι έτσι επιτάσσουν  οι λογοκριτές σφουγκοκολάριοί της, ενημερωθήκαμε  διά της τεθλασμένης,  για τα παρακάτω:

«Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες), στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

 

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενης, μετά από αίτημα του Δήμου Πατρέων, για την εξέταση της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Χρήστος Κορδάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Καραγιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βίνης. 

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις από τον Δήμο και την ΕΡΓΟΣΕ, σε θέματα τεχνικά και οικονομικά.

 

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η υπογειοποίηση από το Ρίο, πλην όμως μέχρι σήμερα υπάρχουν, όπως είπε, μεγάλες δυσκολίες στην ανεύρεση της χρηματοδότησης του έργου.

 

Ο Δήμαρχος μετέφερε ως μοναδική αποδεκτή λύση από την πόλη την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και στο τμήμα από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος μέρος παράπλευρων έργων, όπως την ανάπλαση και κατασκευή του γραμμικού πάρκου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης.

 

Προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση με την ΕΡΓΟΣΕ».

____________

Σημ. Istologiou: Και κάπως έτσι τους τελείωσε η επαναστατική ορμή! Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: