ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ο μέγας ευεργέτης Σταθακόπουλος ξεχάστηκε κιόλας;

 

Ώρα Πατρών: Να ονομαστεί Κοινωνικές δομές Πελοπίδα Σταθακοπούλου, το κληροδότημα, που είναι έτοιμο εδώ και τρία χρόνια περίπου και να αποδοθεί από το Δήμο Πατρέων στους «Μαχητές»

 Ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος, γνωστός δικηγόρος Πατρών, δώρισε στην πόλη όλη του την αμύθητη περιουσία, η οποία συμπεριλάμβανε εκτός από τα ακίνητα σε Πάτρα και Αθήνα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Μέχρι το 2007 το κληροδότημα αυτό παρέμενε σχεδόν ανενεργό, είχε λεηλατηθεί δε από τη χούντα που κατασκεύασε εκεί  το Πειραματικό Γυμνάσιο, χωρίς καν την ευαισθησία να το αφιερώσει στη μνήμη του, έγινε καταπάτηση οικοπέδων κ.α.

Φαίνεται όμως ότι ο ευεργέτης ξεχάστηκε από τον σημερινό δήμαρχο Κ. Πελετίδη, που κατά την υπογραφή της εργολαβίας με τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής επιχείρησης για την ανέγερση κτιρίου με σκοπό την στέγαση των αυτιστικών παιδιών και πάλι δεν έγινε  καμία αναφορά για τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο!

Σαν να μην υπήρξε ποτέ αυτός ο μέγας ευεργέτης. Κινδύνευε να περάσει στη Λήθη της Ιστορίας, ακόμη και σήμερα!

Ο Εμπορικός Σύλλογος που είναι ένας από τους διαχειριστές που όρισε ο αποθανών ευεργέτης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την επαναφορά του θέματος στην δημοσιότητα με την προστασία της περιουσίας από τα αρπακτικά και την Λήθη και μέσω του επικεφαλής της «Ώρας Πατρών» Γιώργου Ρώρου, τέως προέδρου του Συλλόγου, το θέμα αναμένεται να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, προς συζήτηση.

Και το ερώτημα της «Ώρας Πατρών» είναι:

Η δομή για τους «Μαχητές» έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από το Δήμο στους «Μαχητές». Οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει, γιατί καθυστερεί η λειτουργία του κτιρίου των  «Μαχητών»;  

Και τέλος προτείνει:

Να ονομαστεί η περιοχή που κατασκευάζονται οι δομές κάτω από το δημοτικό φυτώριο έως το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε περιοχή «Κοινωνικών δομών Πελοπίδα Σταθακόπουλου».

Πάντως αποτελεί ερώτημα εάν αληθεύουν πληροφορίες για σοβαρές ευθύνες της δημοτικής Αρχής ως προς την ολοκλήρωση του κτιρίου των «Μαχητών», που ενώ δεν έχει ακόμη παραδοθεί, εδώ και τρία χρονιά περίπου, από την κατασκευή του, ο κ. Πελετίδης συνυπογράφει με τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής για την ανέγερση νέου κτιρίου, δίπλα στο υπάρχον, προκειμένου να στεγαστούν τα αυτιστικά παιδιά. Και ναι μεν καλώς κάνει που υπογράφει, αλλά είναι ζήτημα που προκαλεί ερωτήματα γιατί δεν παραδίδει το έτοιμο κτίριο στους «Μαχητές»;   

Και τέλος το ερώτημα: Την ίδια τύχη θα έχει και το κτίριο των αυτιστικών παιδιών;

Τα κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ είναι για να αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών και όχι για πολιτικάντικες φωτογραφίες προς δημιουργία ίματς, μέσω των φιλικών μέσων ενημέρωσης!

Στην ανακοίνωση της «Ώρας Πατρών» αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή δομής που θα στηρίζει δια βίου τα άτομα με αυτισμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προσφοράς της πόλης και της κοινωνίας μας για τους συμπολίτες μας.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας άλλωστε, ενός σύγχρονου πολιτισμένου κράτους είναι η αυτονόητη στήριξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Με δελτίο Τύπου της η δημοτική αρχή παρουσίασε τον κ. Δήμαρχο, να υπογράφει με τον εκπρόσωπο της εργολαβίας το έργο καθώς και δηλώσεις του. Δεν έγινε όμως καμία αναφορά για τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο.

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής εξέλιξης να υπενθυμίσουμε:

Ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος δώρισε στην πόλη όλη του την περιουσία, η οποία συμπεριλάμβανε εκτός από τα ακίνητα και μεγάλο χρηματικό ποσό. Μέχρι το 2007 το κληροδότημα αυτό παρέμενε σχεδόν ανενεργό, είχε λεηλατηθεί δε από τη χούντα (Πειραματικό Γυμνάσιο, καταπάτηση οικοπέδων κ.α.). Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που είναι ένας από τους διαχειριστές, που είχε ορίσει ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια του Δημάρχου Ανδρέα Φούρα ξεκίνησε μία επίπονη προσπάθεια για την αξιολόγηση και αποτίμηση της περιουσίας, ώστε να αξιοποιηθεί. Η πρωτοβουλία αυτή είχε αρκετές δυσκολίες μιας και εμπλέκονταν διάφορες υπηρεσίες. Μετά από αρκετά χρόνια το εγχείρημα απέδωσε καρπούς και δημιουργήθηκε η δομή των «Μαχητών» με την απόφαση κατασκευής από το Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά.

Η δομή  έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από το Δήμο στους «Μαχητές». Οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει, γιατί καθυστερεί η λειτουργία του κτιρίου των  «Μαχητών»;  

Επίσης σαν πόλη οφείλουμε, να τιμήσουμε τον ευεργέτη Πελοπίδα Σταθακόπουλο. Η πρόταση της Ώρας Πατρών είναι να ονομαστεί η περιοχή που κατασκευάζονται οι δομές κάτω από το δημοτικό φυτώριο έως το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε περιοχή «Κοινωνικών δομών Πελοπίδα Σταθακόπουλου». Καλούμε τον κ. Πελετίδη να θέσει την πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πόλη το οφείλει και έχει αργήσει στο μεγάλο αυτό ευεργέτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πελοπίδας Σταθακόπουλος: Ένας άγνωστος ευεργέτης της Πάτρας, «αναζητά»… δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: