ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Γιατί καταργήθηκε ο περιοριστικός όρος για ανεμογεννήτριες στη Μάνη;

Ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Καταθέσαμε ερώτηση προς την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την προκλητική της ενέργεια να υπογράψει στις 2/4/2021 υπουργική απόφαση με την οποία  καταργεί τον περιοριστικό όρο που είχε τεθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ,περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών από τους προστατευόμενους οικισμούς Ειδικής Κρατικής Προστασίας στη Μάνη και χαρακτηρισμένους από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεώτερα μνημεία.

Η Υπουργός, με μια σειρά καταστροφικών ενεργειών (εκτεταμένες διαστρώσεις με τσιμέντο στον Βράχο της Ακρόπολης, αποκοπή των αρχαίων στο Μετρό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης , μη προστασία του χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Αμπελακίων και Κυνόσουρας Σαλαμίνας κ.λπ.) που συνοδεύονται  από πλήθος πολιτικών επιλογών εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, αποδομεί συστηματικά το πολιτισμικό κεφάλαιο αυτής της χώρας.

Δυστυχώς ο  αγοραίος  και καταστροφικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ιστορικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και οι προστατευόμενοι οικισμοί Ειδικής Κρατικής Προστασίας από την ηγεσία του ΥΠΠΟ, υποβαθμίζει την αξιοπιστία της χώρας και την καθιστά υπόλογη έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν που οδήγησαν την υπουργό στην άρση του περιοριστικού όρου της οπτικής όχλησης (ορατότητας) των ανεμογεννητριών στους προστατευόμενους οικισμούς της περιοχής της Μάνης; Με ποια επιστημονικά και νομικά εχέγγυα συντελέστηκε αυτή η στροφή

υπουργός θα πρέπει να απαντήσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: