ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

Επίσημη εκκίνηση της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027)

Στην απόφαση να ενισχυθούν ακόμα περισσότεροι οι Περιφέρειες και τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα με το 1/3 του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και στην αξία που αποκτάει η καλή διαχείρισή του στην εποχή μετά την πανδημία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στην Πάτρα, ως προσκεκλημένος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην επίσημη έναρξη της διαβούλευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

«Κάθε καινούργιο πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο» είπε ο κ. Τσακίρης και ζήτησε  «να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας, όπου η Περιφέρεια είναι πιο δυνατή. Θέλουμε να δούμε δράσεις και προγράμματα που θα έχουν την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Τσακίρης, παρατήρησε ότι η περιοχή έχει σημειώσει βήματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν και σχολίασε:  «Πιστεύω η δυναμική αυτής της περιοχής, αυτή η φρεσκάδα που φέρνει σε όλη την Ελλάδα, να μας βοηθήσει τα επόμενα επτά χρόνια της προγραμματικής περιόδου να είναι γόνιμα και προσοδοφόρα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας,  παρουσία λίγων ατόμων (λόγω των μέτρων προφύλαξης της δημοσίας υγείας) στον χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε σε αυτή το σύνολο των αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

«Σήμερα κλείνουμε το βιβλίο του χθες και ανοίγουμε το νέο βιβλίο του αύριο». Με αυτό τον τρόπο σηματοδότησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, το σημείο καμπής που αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

 Ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας τις διαφοροποιήσεις του νέου ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και την πολυετή ανάγκη για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει η Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε την πρόθεση της Περιφέρειας για ένα ΕΣΠΑ που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν θα προσφέρει «επανεκκίνηση», αλλά «αναγέννηση».

 «Ανοίγουμε ένα νέο βιβλίο και ξεκινάμε να το γράφουμε από την αρχή. Ο παλιός τόμος κλείνει και μπαίνει στο ράφι. Ο νέος τόμος, της Δυτικής Ελλάδας που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά και την πρωτοπορία, αρχίζει να γράφεται» τόνισε, καλώντας το σύνολο των φορέων, αλλά και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, η οποία θα γίνει με κάθε διαθέσιμο τρόπο, ακόμα και μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου όλοι μπορούν να καταθέτουν απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις.

Εξηγώντας τα αίτια της μεγάλης αλλαγής που επιβάλλεται να επιφέρει στο οικονομικό, παραγωγικό και κοινωνικό προφίλ της περιοχής το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Φαρμάκης είπε ότι αυτό επιβάλλουν, η εμπειρία των λαθών του χθες, η ίδια η αρχιτεκτονική της νέας Προγραμματικής Περιόδου, οι ανάγκες που θα προκύψουν μετά από την πανδημία, αλλά και η αποφασιστικότητα της Περιφερειακής Αρχής να μετατρέψει τη Δυτική Ελλάδα σε πρωταγωνίστρια ευημερίας και ανάπτυξης, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Περιγράφοντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου, αναφέρθηκε στα εξής:

• Την παραγωγική διαφοροποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και τη σύνδεση της παραγωγής με τη γνώση και την καινοτομία,

• Την επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς  απέναντι στην κλιματική αλλαγή

• Την προώθηση και  διασύνδεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα, μέσα από την ανάπτυξη μεταφορικών υποδομών και δικτύων ώστε η Δυτική Ελλάδα να εξελιχθεί σε κόμβο για τις εγχώριες και διεθνείς μεταφορές

• Την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, την περαιτέρω στήριξη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και τη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας, μετά την πανδημία.

• Τις νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις, στις οποίες δίνει βαρύτητα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης, οι πόροι που θα διατεθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο φτάνουν στο ύψος των 600 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στη χώρα μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Οι πόροι που θα διατεθούν το επόμενο διάστημα θα είναι σημαντικοί. Λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης, πολύ περισσότεροι από αυτούς που είχαμε μέχρι σήμερα. Όμως, δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο την ποσότητα των πόρων. Το μεγάλο μας στοίχημα αυτή τη φορά θα είναι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα.  Στην εποχή που ανοίγουμε σήμερα, δεν θα αρκεί να λέμε πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ.  Αλλά πόσα παραπάνω ευρώ θα αποφέρει στον τόπο μας και σε κάθε πολίτη του, κάθε ευρώ που θα διατίθεται για έργα και δράσεις» τόνισε, αναφέροντας μία ακόμα σημαντική αλλαγή στην φιλοσοφία διαχείρισης των πόρων: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέτει στο κέντρο της πολιτικής της τον οικονομικό και κοινωνικό πολλαπλασιαστή των χρηματοδοτικών εργαλείων. Όσο μεγαλύτερος αυτός ο πολλαπλασιαστής, τόσο μεγαλύτερος και ο δείκτης ανάπτυξης που θα πετύχουμε», ανέφερε.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε το σύνολο των φορέων και των πολιτών να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ. «Δεν θέλουμε μία τύποις, αλλά μία ουσιαστική και βαθιά δημοκρατική διαβούλευση. Μία μεγάλη συζήτηση στην οποία θα μπορούν να μετέχουν και να ακουστούν όλοι και στην οποία θα γίνει κοινωνός η πραγματική κοινωνία. Άλλωστε, όλοι την κοινωνία υπηρετούμε και στην κοινωνία απευθυνόμαστε. Πολλές φορές έχω πει ότι δεν αρκεί ένας ή λίγοι για την επιτυχία. Η πραγματική επιτυχία χρειάζεται πολλούς. Και ο τόπος μας, μας χρειάζεται όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στους επιμέρους τομείς εξειδίκευσε  ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος ο οποίος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ. Όπως τόνισε τα περιφερειακά προγράμματα παραμένουν και στη νέα περίοδο 13, ενώ όλα ενισχύονται σημαντικά στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%.

Αποσαφήνισε  ότι πλέον το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027, δηλαδή ποσό 8,2 δις ευρώ κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το βαρύ αποτύπωμα της κρίσης και την ένταση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Στην Δυτική Ελλάδα θα κατευθυνθούν 600 εκατ. ευρώ, έναντι 445 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. «Έχουμε μπροστά μας ένα νέο ΕΣΠΑ, με αυξημένους πόρους, συνολικά 26,7 εκατ ευρώ» τόνισε ο Γ.Γ Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, να τρέξουμε γρήγορα με όρους δυναμικής. Να προσανατολιστούμε σε μια νέα γενιά ώριμων έργων προς υλοποίηση. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εξειδικεύσουμε τις ανάγκες του καθενός ώστε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα φιλόδοξο που θα κάνει την πραγματική διαφορά».

Τα logistics, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι μεταξύ των κλάδων που θα ενταχθούν, όμως και άλλοι τομείς θα έχουν αυξημένες ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως η αγροδιατροφή και ο τουρισμός, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκάλκος. 

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου αναφέρθηκε στα στάδια της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος, την στόχευση των προγραμμάτων, αλλά και την κατεύθυνση των χρηματοδοτικών πόρων. Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Σταθοπούλου απεύθυνε ανοικτό κάλεσμα στο σύνολο των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν με την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων, στην πλατφόρμα http://pde.espa2127.gr, τονίζοντας ότι μόνο μέσα από την ευρεία συμμετοχή και τον διάλογο θα αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες, ώστε θα διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό Επιχειρησιακό Σχέδιο. Στην ίδια πλατφόρμα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλωθούν ως ομιλητές εν όψει στη διαδικτυακή διαδικασία διαβούλευσης η οποία θα διενεργηθεί τη Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρα 09.30 το πρωί. 

 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκου Κοροβέση με τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ Νικόλαο Πετρόπουλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης συναντήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων Νικόλαο Πετρόπουλο, κατόπιν πρόσκλησής του.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν πολιτιστικές, αλλά και γενικότερες δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους της.

Ο κ. Κοροβέσης προέτρεψε τον κ. Πετρόπουλο, ώστε να σχεδιαστούν από κοινού εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο ίδιος θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη και ευημερία.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Συντονισμός ελέγχων στην αγορά της Π.Ε Αχαΐας εν όψει της εορταστικής περιόδου

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 19/4/2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας παράλληλα πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

 «Βασική μέριμνά μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά της Αχαΐας είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή και ποιοτικά. Σκοπός μας είναι να περιστείλουμε μεμονωμένα φαινόμενα διοχέτευσης αλλοιωμένων προϊόντων και αισχροκέρδειας. Έχουμε εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς ελέγχου αλλά και στους επαγγελματίες ότι θα λειτουργήσουν υπεύθυνα σε μία δύσκολη υγειονομικά εποχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Ανδρέας Φίλιας, η Ι. Παναγοπούλου (Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας), ο Ν. Νιφόρας (ΕΦΕΤ), η Β. Σεϊντή (Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας), οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Παπασημακόπουλος (Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης), ο Στ. Βέρρας, (Γενικός Διευθυντής Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής), η Γ. Πλώτα (Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), η Σ. Συμεωνίδου, (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας), ο Α. Αλεξόπουλος, (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας) και ο Ν. Κοσμάς (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας).

 

Έλεγχοι στην αγορά  κρέατος ενόψει Πάσχα  από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι  έλεγχοι  στην  εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος τις ημέρες των εορτών του Πάσχα για την ομαλή λειτουργία και την προστασία του καταναλωτικού κοινού  απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου,  με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και εκπροσώπων της αγοράς.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιες Κτηνιατρικές  Υπηρεσίες  της Περιφέρειας (οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από την Δ/ντρια Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χαρίκλεια Οικονόμου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Κων/νο Μήλιο και την προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε Ηλείας Σταυρούλα Αγγελοπούλου), της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ (που εκπροσωπήθηκε από τον Δ/ντη Νικόλαο Νιφόρα) και των προέδρων των συλλόγων κρεοπωλών (Διονύσιο Ανδρεόπουλο, Ευστάθιο Παπανδρέου και Ταξιάρχη Σούζα, εκπροσωπώντας τους κρεοπώλες της Π.Ε Αχαΐας, Ηλείας και Ναυπακτίας αντίστοιχα).  

Στην συζήτηση  συμμετείχε και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Μάριος Πραπόπουλος, ο οποίος μετέφερε την πρόθεση του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Βασιλόπουλου για διεξοδικούς και αυστηρούς ελέγχους στην αγορά κρέατος τις ημέρες των εορτών προκειμένου, αφενός μεν να προστατευτεί ο καταναλωτής από φαινόμενα εξαπάτησης και αφετέρου να στηριχθεί ο κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής μας.  

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ Νικόλαος Νιφόρας, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες της ΠΔΕ και ζήτησε από τους προέδρους των συλλόγων την ενημέρωση των μελών τους σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών έθεσαν τα μείζονα προβλήματα του κλάδου (παρεμπόριο, πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, δημιουργία Κεντρικής Αγοράς Κρέατος Πατρών και Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος) και στάθηκαν στην ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουν στην αγορά.

 

Ο Χ. Μπονάνος για τη γέφυρα στην Καλόγρια: «Δεν χάσαμε καθόλου χρόνο, οι νόμοι, οι προδιαγραφές και οι προθεσμίες όμως, πρέπει να τηρηθούν»

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο για  τη γέφυρα της Καλόγριας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος,  σημειώνει τα εξής:

«Από το Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε την Περιφερειακή Αρχή κύριο μέλημά μας ήταν να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα τα έργα που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη γέφυρα μετά την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μας κοινοποιήθηκε στις 24-9-2019 ξεκίνησε ένας αγώνας υπέρβασης γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα στις 28-1-2020 τροποποιήθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής μεταξύ Δήμου Δυτικής Αχαΐας και ΠΔΕ και εστάλη για έγκριση. Στις 12-5-2020 πέρασε από την Αναπτυξιακή Επιτροπή η έγκριση της εν λόγω Προγραμματικής. Η αποστολή από τον Δήμο Δ. Αχαΐας προς την ΠΔΕ της μελέτης σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Δήμου από την Προγραμματική, έγινε στις 19-1-2021 και εγκρίθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων στις 21-1-2021, ενώ την επόμενη ημέρα εστάλη στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση όρων Διακήρυξης. Στις 6-4-2021 έγινε αποσφράγιση των προσφορών της δημοπρασίας και στις 19-4-2021,  δηλαδή σήμερα, εγκρίθηκε το πρακτικό από την Οικονομική Επιτροπή. Η εκτίμησή μας για την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης είναι ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δεν έχουμε χάσει καθόλου χρόνο, παρά την καθυστέρηση της μελέτης. Και όλοι πρέπει να καταλάβουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν ως τροχοπέδη για την άμεση υλοποίηση ενός έργου, τους οποίους όμως δεν μπορούμε – και δεν πρέπει - να υπερβούμε αφού δεν φτιάχνουμε ένα έργο… στην αυλή μας, αλλά ένα δημόσιο έργο που οφείλει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανονισμούς και διατάξεις.

Την ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, όπως και κάθε άλλου έργου, έχουμε και εμείς. Και καθημερινά αγωνιζόμαστε να δίνουμε λύσεις και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι η γέφυρα θα κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό, με όλες τις προσήκουσες προδιαγραφές. Η τήρηση των προδιαγραφών και οι προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο, οφείλουν να τηρηθούν».

 

Συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δ. Νικολακόπουλου την Τρίτη 20 Απριλίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος , θα παραχωρήσει διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση αθλητικών σωματείων για κάλυψη μέρους των δαπανών Covid-19».

Όσοι αθλητικοί συντάκτες – εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου, παρακαλούμε  να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση pressoffice@pde.gov.gr έως και την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 10 το πρωϊ, γνωστοποιώντας το ονοματεπώνυμό σας, τη  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί ηλεκτρονική πρόσκληση για τη σύνδεση.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 16.00, εκδήλωση με θέμα: «Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027» που σηματοδοτεί την έναρξη του δημοσίου διαλόγου με στόχο τη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων πολιτικής της Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ενώ θα τοποθετηθούν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: